Ministrul Energiei susţine propunerea ca reprezentanţii statului în AGA să NU mai fie remuneraţi

de:
12 feb. 2016
0 Afișari
Ministrul Energiei susţine propunerea ca reprezentanţii statului în AGA să NU mai fie remuneraţi

 

„Am aceeaşi poziţie pe care o are şi Costin Borc (ministrul Economiei – n. r.) atunci când propune neremunerarea reprezentanţilor statului în Adunările Generale ale Acţionarilor din întreprinderile sub autoritate ministerială. Executarea unui mandat dat de minister intră în sfera îndeplinirii sarcinilor de serviciu. Pe de altă parte, membrul unui Consiliu de Administraţie decide pe propria răspundere pentru binele societăţii, iar această asumare de responsabilitate trebuie compensată adecvat. E nevoie să punem pe primul loc profesionalismul şi responsabilitatea, dacă vrem să promovăm performanţa economică„, a arătat Victor  Grigorescu, citat de capital.ro

Joi, ministrul Economiei, Costin Borc, a declarat, într-o conferinţă de presă, că va propune ca prezenţa oficialilor ministerului de resort în Adunările Generale ale Acţionarilor să nu mai fie remunerată.

„I-am prezentat premierului, de asemenea, un set de măsuri pe care vrem să le implementăm în ceea ce priveşte prezenţa reprezentanţilor statului în Adunările Generale ale Acţionarilor şi în Consiliile de Administraţie şi selecţia personalului executiv. Am pus accent pe câteva lucruri care nouă ni se par absolut normale, cum ar fi de exemplu prezenţele în AGA să nu mai fie remunerate, maximum doi reprezentanţi ai statului, conform prevederilor legii, un tutelar şi un supleant, neremuneraţi. Ei vor îndeplini mandatul pe care îl vor primi, în cazul ministerului, gândit în scopul implementării strategiei ministerului şi strategiei româneşti în industriile respective, în întreprinderile respective”, a spus Borc.

Ulterior, Borc a reluat pe Facebook informaţia, care a generat dezbateri în mediul virtual. Unele dintre comentarii s-au referit la faptul că orice muncă a funcţionarilor publici trebuie remunerată.

În replică, ministrul Economiei a precizat că reprezentanţii statului în AGA primesc un mandat clar despre poziţia pe care trebuie să o aibă de la ministru sau de la secretarii de stat, spre deosebire de reprezentanţii statului în Consiliul de Administraţie, care îşi asumă responsabilitatea pentru poziţiile şi deciziile lor.

Cookies