Ministrul Energiei nu înțelege de ce bucureștenii nu au căldură. „Nici acum când sunt bani și s-au semnat contracte pe POIM nu s-au demarat investiții”

07 ian. 2022
844 Afișari
Ministrul Energiei nu înțelege de ce bucureștenii nu au căldură. „Nici acum când sunt bani și s-au semnat contracte pe POIM nu s-au demarat investiții”
Ministrul Energiei nu înțelege de ce bucureștenii nu au căldură. „Nici acum când sunt bani și s-au semnat contracte pe POIM nu s-au demarat investiții” | Sursă foto: Unsplash

Problema căldurii în Capitală este una ce se repetă an de an. Există peste o mie de blocuri în București ce au probleme de acest gen. Cu toate că nu este o problemă nou apărută, situația nu pare să se rezolve. Iată ce a declarat Ministrul Energiei despre acest lucru.

Virgil Popescu, spune că nu înțelege motivul pentru care problema căldurii în București nu este remediată. Primăria Capitalei ar dispune de suficiente fonduri pentru acest lucru, după cum declară Ministrul Energiei.

Ministrul Energiei nu înțelege de ce bucureștenii nu au căldură

Virgil Popescu, a decalat joi seară, pentru Digi24, că nu înțelege ce se petrece în București. Sunt peste o mie de blocuri ce nu primesc agentul termic în parametrii normali. El a mai spus Primăria Capitalei ar deține suficiente fonduri pentru a repara țevile de termoficare de au probleme.

Ministrul Energiei a spus că nu vede motivul pentru care Termoenergetica nu rezolvă problema țevilor ce sunt sparte. Acest lucru reprezintă o consecința a faptului că pe parcursul timpului nu au fost făcute investiții pentru a se putea remedia această problemă. Cu toate că sunt bani suficienți pentru astfel de lucrări și au fost semnate contracte pe POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare) investițiile nu au fost demarate.

Bucureștiul are cel mai mic preț la gaz

Bucureștiul este cel mai bogat oraș din România, având cel mai mare PIB pe cap de locuitor. Capitala are de asemenea cel mai mic preț pentru gaz. Costul scăzut al gazului se datorează faptului că cei de la ELCEN și-au făcut treabă bine, după cum declară Virgil Popescu. Aceștia au întocmit contractul pentru furnizarea gazului pe perioada verii, obținând astfel cel mai mic preț la gaz.

Virgil Popescu a mai declarat și că îi este greu să înțeleagă ce se petrece la Primăria Capitalei, la Consiliu General sau la Termoenergetica. Acesta consideră că situața blocurilor ce nu beneficiază de aent termic poate fi rezolvată. Problema căldurii în Capitală este una bine cunoscută și destul de veche, însă rezolvarea acesteia întârzie să apară.

 

Cookies