Ministrul Energiei, mesaj pentru Nicușor Dan: Primăria Generală trebuie să plătească datoria către ELCEN

29 oct. 2023
435 Afișari
Ministrul Energiei, mesaj pentru Nicușor Dan: Primăria Generală trebuie să plătească datoria către ELCEN
Ministrul Energiei, mesaj pentru Nicușor Dan: Primăria Generală trebuie să plătească datoria către ELCEN. FOTO: Agerpres

Sâmbătă, ministrul Energiei a fost în vizită de lucru la CET București Sud și a ținut să-i transmită un mesaj lui Nicușor Dan. Sebastian Burduja face apel către Primăria Generală a Capitalei să plătească datoria către ELCEN.

Ministrul Energiei, mesaj pentru Nicușor Dan

Primăria Capitalei mai are o datorie de 700 de milioane de lei către Electrocentrale București (ELCEN), din datoria de un miliard de lei. Ministrul Energiei spune că ELCEN are nevoie de acești bani pentru a nu exista nicio problemă, astfel sigur vor apărea dificultăți.

Declarațiile au fost făcute sâmbătă, 28 octombrie, când Sebastian Burduja a mers în vizită de lucru la CET București Sud, să se asigure că furnizarea agentului termic pentru bucureșteni se va face în condiții bune iarna aceasta.

Burduja: Apelul meu către Primăria Generală este să plătească aceste sume

Primăria Generală a alocat, după multiplele noastre rugăminți și apeluri, inclusiv publice, o sumă de aproximativ 400 de milioane de lei, 100 de milioane de lei suma care a mers către Termoenergetica și 300 de milioane de lei suma care a mers către ELCEN. Asta înseamnă că din datoria totală de un miliard de lei pe care Primăria Generală o avea către ELCEN, companie a Ministerului Energiei, mai există un sold de 700 de milioane de lei. Deci este o sumă mare. Deocamdată lucrurile aici sunt în ordine și au existat sumele necesare pentru achiziția gazului pentru luna octombrie, pentru că de la 1 octombrie lucrul acesta a trebuit rezolvat. Dar această datorie trebuie în continuare plătită. Și, încă o dată, apelul meu către Primăria Generală este să plătească aceste sume. Este pur și simplu ceea ce datorează pe bună dreptate Primăria Generală către ELCEN, pentru a putea asigura în continuare producția agentului termic, încălzire și apă caldă, pentru bucureșteni, a explicat Sebastian Burduja, potrivit Agerpres.

Ministrul Energiei a spus că ELCEN a reușit să-și gestioneze bine fondurile, însă are nevoie și de banii de la PMB pentru a nu avea probleme.

La ELCEN s-au făcut investiții în ultima perioadă, însă rețeaua de termoficare nu a fost reabilitată

Sebastian Burduja a mai spus că la Electrocentrale București au fost făcute investiții în ultima perioadă, dar problema este că rețeaua de termoficare nu a fost reabilitată, în ultimii trei ani fiind reabilitați doar 2 km de conducte din fonduri europene:

Și dacă noi ne străduim să găsim fonduri europene pentru a finanța aceste mari investiții pentru București, ne uităm cu regret către Primăria Generală și vedem că din toate promisiunile care au fost făcute pentru reabilitarea rețelei de termoficare pe fonduri europene, în trei ani de mandat, actualul primar general a reabilitat vreo doi km, nici măcar doi km de rețea.

Cookies