Ministrul Energiei, despre stocurile de carburanți: depinde cât timp va fi închisă rafinăria

02 iul. 2021
79 Afișari
Ministrul Energiei, despre stocurile de carburanți: depinde cât timp va fi închisă rafinăria
Explozia de la rafinăria Petromidia. Sursă foto: Captură ecran/ Agent Green

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vorbit vineri despre stocurile de carburanți, după explozia de la Petromidia. Acesta a spus că depinde de cât timp va fi închisă rafinăria.

Ministrul Energiei nu crede că vor fi probleme cu stocurile de carburanți, cel puțin „deocamdată”, deoarece depozitele nu au fost afectate de incendiul produs după explozia de la rafinăria Petromidia.

Ministrul Energiei, despre stocurile de carburanți

Virgil Popescu a discutat și cu reprezentanții OMV Petrom, care sunt în contact permanent cu cei de la Petromidia. Efectele exploziei de la rafinăria Petromidia depind de pagubele care vor fi înregistrate și de cât timp va fi închisă aceasta.

„Aceasta este analiza de la momentul de faţă, dar efectele depind de pagubele care vor fi înregistrate la rafinăria Petromidia şi de cât timp va fi aceasta închisă”, a declarat Virgil Popescu, pentru Agerpres, citat de Digi24.

Recomandăm și: Explozie la rafinăria Petromidia. UPDATE: Bărbatul dat dispărut, găsit mort VIDEO

Ministrul Energiei a mai declarat că la fața locului se află George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Popescu le-a cerut celor de la Rompetrol „o notă de informare privind stocurile de carburanţi”, iar acum se așteaptă un răspuns din partea companiei.

„Din primele informaţii, depozitele nu au fost afectate de incendiu”, a spus ministrul Energiei.

Explozie la rafinăria Petromidia

Vineri după-amiază a avut loc o explozie la rafinăria Petromidia, urmată de un incendiu. Incendiul s-a produs la instalaţia de hidrofinare petrol motorină. Toate procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost oprite, potrivit informațiilor transmise de KMGI, fostul Rompetrol Group.

În jurul orei 15:00 incendiul a fost lichidat. Anunțul a fost făcut la ora 15:30 de ministrul de Interne, Lucian Bode. Potrivit autorităților, bilanțul exploziei urmată de incendiu, este: un bărbat decedat, iar 5 persoane sunt rănite. În momentul exploziei, persoanele se aflau afară pe o platformă pe care erau diverse echipamente industriale.

Procurorii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă, iar cercetările se fac „in rem”, coordonate de Parchetul Tribunalului Constanța.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a transmis că impactul asupra mediului poate fi major. Ministrul a spus că ANM a evaluat norul de fum, iar acesta se deplasează către mare, nu spre țărm.

Cookies