SMART CITY

Ministrul Educaţiei vrea să pună punct scandalului din sectorul 4. Merge la Liceul Şincai

Ministrul Educației a schimbat abordarea în problema de la Colegiul Național Gheorghe Șincai, după cum scrie edupedu.ro. După ce declara inițial că are de gând să-i invite pe primar și pe directoare la minister pentru a aplana conflictul, lucru pe care l-a abandonat, acum se duce personal la fața locului. Vizita Ecaterinei Andronescu a fost programată pentru vineri la ora 15:00.

Silvia Mușătoiu, directoarea de la Liceul Șincai, refuză semnarea contractului de management prin care se asigură finanțarea instituției, pe motiv că acest contract a fost modificat față de forma sa originală, publicată în 2016 într-un Ordine de ministru.

Citeşte şi Scandal la Colegiul Gh. Şincai. Directoarea refuză să semneze contractul cu Primăria. Dascălii sunt solidari cu ea şi vor să facă grevă

Silvia Mușătoiu a spus că va semna contractul original, nu cel modificat de Primărie și aduce mai multe argumente pentru asta. Aceasta a acuzat presiuni din partea autorităților locale și centrale după ce a primit o înștiințare de la Inspectoratul Școlar București prin care i se aducea la cunoștință că încalcă legea dacă nu semnează contractul cu primarul.

Modificările aduse de Primăria Sectorului 4, invocate de Silvia Muşătoiu sunt următoarele:

– achiziţiile publice vor fi realizate doar cu aprobarea prealabilă a Primăriei Sectorului 4;

– să transmită semestrial sau, după caz, ori de câte ori este nevoie, situaţia cheltuielor efectuate la nivelul unităţii de învăţământ, conform solicitărilor Directorului Economic din cadrul aparatului de specialitate al Primarului;

– să pună la dispoziţia organelor de control din cadrul aparatului de specialitate al Primarului orice document solicitat şi să asigure accesul acestora în instituţie în vederea efectuării controlului.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button