SMART CITY

Ministrul Educaţiei: Universitatea Politehnică, „locomotiva învăţământului din România”

„Universitatea Politehnică București înseamnă un punct deosebit în peisajul învățământului superior românesc, în general, și în special în rândul universităților tehnice din România, este recunoscută ca fiind locomotiva învățământului din România. (…). Universitatea Politehnică din București mai e recunoscută și pentru un alt avantaj major: angajabilitatea, capacitatea de a se angaja studenții Universității din București. Este un model către care aspiră multe universități din România”, a spus ministrul Educației, la festivitatea de absolvire a promoției de ingineri 2015.

Un număr de 2.540 de absolvenți, proveniți de la cele 15 facultăți ale Universității, au devenit anul acesta ingineri, potrivit Agerpres.

Dintre aceștia cinci au terminat studiile cu media zece. Unii dintre absolvenții cu media zece au afirmat că doresc să rămână în țară pentru studii și continuarea carierei, iar alții vizează străinătatea.

La festivitatea de absolvire a promoției de ingineri 2015 au participat și președintele Senatului Universității Politehnice, Ecaterina Andronescu, rectorul instituției, Mihnea Costoiu, și ambasadorul Vietnamului la București, în contextul în care anul acesta un vietnamez a terminat studiile Facultății de Mecanică și Mecatronică ca șef de promoție.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button