Ministrul Educației, undă verde pentru școli: rămân deschise și peste pragul de 6 la mie

29 sept. 2021
152 Afișari
Ministrul Educației, undă verde pentru școli: rămân deschise și peste pragul de 6 la mie
Ministrul Educației, undă verde pentru școli: rămân deschise și peste pragul de 6 la mie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, undă verde pentru școli: unitățile de învățămân rămân deschise și peste pragul de 6 la mie. Decizia a fost luată miercuri de către Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

Ministrul Educației, undă verde pentru școli: rămân deschise și peste pragul de 6 la mie. Unitățile de învățământ urmează să fie decuplate de la rata de infectare din localitate. Astfel, se elimină pragul de 6 la mie, cel din cauza căruia se trecea în online.

Ministrul Educației, undă verde pentru școli

Școlile rămân deschise și în cazul în care rata de infectare depășește pragul de 6 la mia de locuitori. Decizia a fost luată miercuri de către Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

Recomandăm și: Se întorc restricțiile în București. Rata de infectare din Capitală a trecut de 6 la mia de locuitori

Deciziile de suspendare a cursurilor fizice și trecea în online se vor lua în funcție de cazurile noi confirmate la nivel de clasă și/sau școală, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, urmează să fie solicitată introducerea testelor non-invazive cu salivă, care până în prezent nu au fost omologate.

În ceea ce privește scenariile de funcționare a școlilor, Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a adoptat în unanimitate, miercuri, 29 septembrie 2021, următoarele:

  • scenariile de funcționare a unităților de învățământ vor fi decuplate de la rata de infetare din localitate, iar suspendarea orelor cu prezență fizică se va lua în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă și/sau școală. Totodată, autoritățile vor intensifica controalele, în vederea respectării stricte a regulilor de protecție sanitară.
  • vor urma să fie adoptate noi măsuri care au ca obiectiv amplificarea testării din unitățile de învățământ. Urmează să i se solicite Agenției Naţionale a Medicamentului o aprobare pentru utilizarea testelor non-invazive pe bază de salivă, a explicat ministrul Educației.

Procesul urmează să fie finalizat pe 1 octombrie

Sorin Cîmpeanu spune că aceasta este prima etapă. Urmează să fie adoptată o Hotărâre CNSU, iar apoi să fie validată printr-o Hotărâre de Guvern, urmând ca miniștrii Educației și Sănătății să-și dea acordul pentru modificarea ordinului comun în conformitate cu hotărârile adoptate.

Recomandăm și: Opt școli din București vor fi închise și peste 7.000 de copii vor sta acasă. Care este motivul din spate, potrivit lui Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației susține că acest proces urmează să fie finalizat vineri, în data de 1 octombrie pentru a stabili cum vor funcționa școlile începând cu data de 4 octombrie 2021, potrivit Digi24.

Încă de miercuri dimineață, Sorin Cîmpeanu anunța că vor exista discuții în ceea ce privește eliminarea pragului de infectare de 6 la mie, prezent în ordinul comun.

Cookies