Ministrul Educației:Salariile profesorilor vor crește,din septembrie. Cât vor primi dascălii în plus

de:
18 aug. 2015
0 Afișari
Ministrul Educației:Salariile profesorilor vor crește,din septembrie. Cât vor primi dascălii în plus

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a susținut, marţi, în contextul măririlor de salarii din Sănătate, că acordul dintre sindicatele din Educaţie şi Guvern, din 2014, de majorare a salariilor în învăţământ, rămâne în vigoare.

În 2015, salariilor din Educație au crescut, în martie, cu 5%, iar următoarea creştere va avea loc, în septembrie, tot de 5%. Majorările salariale parte dintr-un pachet de creşteri de până la 30%, potrivit romaniatv.net.

„Noi avem un acord, de anul trecut, între sindicate şi Guvern, acord care s-a soldat cu creşteri salariale de 5% în luna martie, 5% în luna septembrie pentru tot personalul didactic. Creşterile de 5% şi 5% fac parte dintr-un pachet de creşteri de până la 30% a salariilor, agreate de anul trecut. 30% pentru personalul didactic şi 35% pentru personalul nedidactic”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit sursei citate.

După recentele promisiuni ale Guvernului, în ceea ce privește creșterile de salarii pentru medici, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” solicită ca și personalul din învățământ să beneficieze de salarii mai mari. 

Cookies