ȘTIRI

Ministrul Educaţiei: Nu văd nicio problemă în oferirea de flori şi cadouri „simbolice” în şcoli

Ministrul a spus că îşi aduce aminte cu plăcere de copilărie când, elev fiind, avea „ghiozdanul plin de mărţişoare” pentru colege şi profesoare, scrie realitatea.net.

„Am 44 de ani, astăzi sunt părinte şi profesor, dar am fost şi eu elev şi mi-aduc aminte că mă duceam cu bucurie la şcoală de 1 Martie cu ghiozdanul plin de mărţişoare pe care le ofeream doamnelor profesoare şi colegelor mele. Eu cred că e o tradiţie şi un spirit pe care trebuie să le păstrăm şi să nu deturnăm cu un exemplu negativ sensul acestei zile şi sensul zilei de 8 Martie care este unul special şi cred că trebuie să îl respectăm. Nu văd care este problema să te duci cu un buchet de flori sau cu un cadou simbolic, atenţie simbolic, şi nu să transformăm acest moment – lucru care oricum nu cred că se întâmplă, dacă e să vorbim de sistem – într-o zi de mituire. E chiar un cuvânt urât pe care îl asociem unei zile şi unui moment frumos”, a declarat Remus Pricopie, corespondentului MEDIAFAX.

El consideră că „dacă unii dintre angajaţi nu respectă legea, ca la Şcoala nr. 10 din Bucureşti”, nu înseamnă că este o situaţie generalizată.

„În sistemul de educaţie avem circa 400.000 de angajaţi, dacă vorbim de didactic, nedidactic, auxiliari, inspectorate, cluburi sportive, Palatele Copiilor etc. Dacă unul dintre aceşti angajaţi nu respectă legea şi bunul simţ şi ajungem să avem o situaţie ca cea de la Şcoala nr. 10 din Bucureşti nu înseamnă că este vorba de o situaţie generalizată”, a declarat Remus Pricopie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button