ESENTIAL

Ministrul Educației, despre închiderea școlilor din Ilfov: „DSP își depășește atribuțiile”

Ministrul Educației a reacționat dur după ce, în presă, au apărut informații referitoare la recomandarea făcută de DSP Ilfov: închiderea școlilor. „DSP își depășește atribuțiile legale”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației, despre închiderea școlilor din Ilfov: „DSP își depășește atribuțiile”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.ro.

Ministrul Educației, despre închiderea școlilor din Ilfov

Ministrul Educației a declarat că Direcția de Sănătate Publică Ilfov își depășește atribuțiile în momentul în care cere trecerea în online a tuturor școlilor din județ, pentru o perioadă de 14 zile. Sorin Cîmpeanu a mai spus că această solicitare este făcută în afara cadrului legal.

Ministrul Educației susține că sunt unități de învățământ în localități din mediul rural în care rata de incidență este scăzută (diferit față de unitățile de învățământ din localitățile în care rata de incidență este ridicată). Totodată, există școli foarte aglomerate în care se învață în două sau trei schimburi, cu un număr maxim de elevi prezenți în clase și există școli în care se învață doar într-un schimb, cu un număr mic de elevi prezenți în clase.

Recomandăm și: UPDATE Școli notificate să se închidă în Ilfov, județul cu cea mai mare incidență din România. Carantina a fost respinsă

De asemenea, sunt unități de învățământ în care nu există niciun caz de infectare cu coronavirus în rândul elevilor și al profesorilor, dar există și școli în care sunt zeci de cazuri de infectare.

Sorin Cîmpeanu a declarat că nu există un cadru legal pentru o trecere generalizată/nediferențiată în online la nivelul unui singur județ. Deciziile de acest tip se iau analizând situația fiecărei școli în parte.

Sorin Cîmpeanu: „DSP își depășește atribuțiile”

Ministrul Educației spune că decizia DSP Ilfov de a închide școlile, încalcă Hotărârea CNSU nr. 76 și Ordinul comun 5338/2021 și se substituie CJSU, ISJ și tuturor unităților de învățământ din Ilfov.

„DSP nu se poate substitui nici școlilor, nici ISJ, nici CJSU. DSP Ilfov își depășește atribuțiile legale”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit sursei citate.

Recomandăm și: Încă opt școli din București trec în sistem online. Număr record de școli din Capitală care au solicitat suspendarea orelor în format fizic, potrivit lui Sorin Cîmpeanu

În același timp, ministrul Educației susține că nu știe ca DSP să fi desfășurat anchetă epidemiologică în fiecare dintre cele 270 de școli din județul Ilfov.

Cîmpeanu a concluzionat și a declarat că solicitarea făcută de DSP Ilfov pentru închiderea școlilor și trecerea în online, se află în afara cadrului legal.

„Afectând procesul de monitorizare a desfășurării procesului de învățământ și perturbând funcționarea mecanismelor administrative de gestionare a situației în starea de alertă”, a adăugat ministrul Educației.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button