Ministrul Educației, despre formularul pentru părinți. Va avea trei rubrici și va fi lansat în data de 13 septembrie

31 aug. 2021
146 Afișari
Ministrul Educației, despre formularul pentru părinți. Va avea trei rubrici și va fi lansat în data de 13 septembrie
Ministrul Educației, despre formularul pentru părinți. Va avea trei rubrici și va fi lansat în data de 13 septembrie

Ministrul Educației a vorbit despre formularul pe care urmează să-l primească părinții la începutul anului școlar. Documentul va avea trei rubrici și va fi lansat în data de 13 septembrie.

Ministrul Educației, despre formularul pentru părinți. Va avea trei rubrici și va fi lansat în data de 13 septembrie, a declarat Sorin Cîmpeanu, marți.

Ministrul Educației, despre formularul pentru părinți

Sorin Cîmpeanu a vorbit, marți, despre formularul pe care urmează să-l primească părinții la începutul anului școlar, chiar pe 13 septembrie. Documentul va avea trei rubrici: doresc să vaccinez copilul, nu doresc să vaccinez copilul, sunt indecis.

Recomandăm și: Părinții vor primi formulare și vor fi întrebați dacă își vaccinează copiii. Cîmpeanu a vorbit și despre scenariile de funcționare a școlilor

Va avea loc și o acțiune de informare despre vaccinarea copiilor, iar după finalizarea acesteia, în fiecare unitate de învățământ va exista o persoană desemnată care să faciliteze legătura între Direcția de Sănătate Publică București (DSP) și părinți. Persoana respectivă le va răspunde părinților la întrebările legate de vaccinare.

„Pentru a putea să îşi exprime un acord sau un dezacord informat într-un formular care va fi lansat în data de 13 septembrie cu trei rubrici”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.ro.

Va avea trei rubrici și va fi lansat în data de 13 septembrie

După ce părinții vor răspunde la formularul cu trei rubrici: doresc să vaccinez copilul, nu doresc să vaccinez copilul, sunt indecis, răspunsurile pozitive vor fi centralizate. Dacă vor fi 50-60 de răspunsuri favorabile într-o unitate de învățământ, se vor putea organiza echipe mobile de vaccinare care să meargă prin școli, puse la dispoziție de medicul Valeriu Gheorghiță.

Recomandăm și: Școala Centrală de Fete din București, restaurare cu bucluc. Fără roșu pompeian, dar cu termopane, ce a fost si ce a ajuns cea mai frumoasă clădire realizată de Ion Mincu

Echipele mobile de vaccinare vor putea, în baza răspunsurilor din formulare, să planifice câte cadre medicale vor participa, dar și numărul de doze necesare și chiar timpul petrecut în fiecare școală, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Peste 185.000 de angajați din sistemul de educație sunt vaccinați împotriva COVID-19. Urmează să aibă loc o centralizare a datelor, iar rezultatul va fi anunțat pe data de 8 septembrie 2021. Un ordin comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii va fi semnat miercuri. Acesta va prezenta condițiile în care elevii vor începe școala, a declarat ministrul Sănătății.

Cookies