Ministrul Educaţiei: Decizia CC privind ora de religie produce efecte din septembrie 2015

de:
26 ian. 2015
0 Afișari
Ministrul Educaţiei: Decizia CC privind ora de religie produce efecte din septembrie 2015

Prezent, luni, la Vaslui, ministrul Educaţiei, Mihai Sorin Câmpeanu, a afirmat că ministerul pe care-l conduce şi unităţile de învăţământ vor avea obligaţia să treacă religia în programa şcolară ca materie opţională pentru elevi doar începând din anul şcolar 2015-2016.

În consecinţă, elevii care nu au făcut cerere în septembrie 2014 că nu doresc să participe la orele de religie vor merge în continuare la aceste cursuri până la sfârşitul anului şcolar actual.

„Conform legii, hotărârea Curţii Constituţionale intră în vigoare în momentul publicării în Monitorul Oficial, dar nu poate produce efecte retroactiv. Drept urmare, din septembrie 2015, orele de religie sunt obligatorii pentru Ministerul Educaţiei şi pentru şcoli şi opţionale pentru elevi. Deci, în noul an şcolar, elevii vor trebui să facă opţiuni cu privire la participarea la orele de religie. Diferenţa faţă de anul trecut este că atunci au făcut opţiuni în care au precizat în mod expres cei care nu vor să facă religia, iar de anul viitor vor face opţiuni cei care vor să facă religia”, a declarat, luni, ministrul Educaţiei, Mihai Sorin Câmpeanu, conform Mediafax.ro.

Reacţia ministrului Educaţiei vine după ce, luni, a fost publicată motivarea Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea obligaţiei elevilor sau părinţilor de a face cerere pentru a nu participa la ora de religie.

Cookies