SMART CITY

Ministrul Educaţiei: Bursele studenţilor vor creşte de peste două ori în anul 2017

Bursele studenţilor vor creşte de peste două ori adică de la 83 de lei la 201lei, astfel încât să aibă şi ei ceva mai mulţi bani pentru cheltuielile curente. Este un prim pas pentru ca studenţii să aibă un trai mai bun„, a adăugat ministrul Educaţiei.

Această majorare este valabilă pentru anul calendaristic 2017, în timp ce gratuitatea pe calea ferată intră în vigoare la 1 februarie.

Secretarul de stat Gigel Paraschiv a explicat, la rândul lui, că universităţile pot decide dacă vor majora cuantumul burselor sau vor decide creşterea numărului de bursieri.

Univeristăţile stabilesc anunal numărul de bursieri şi cuantumul burselor. De cele mai multe ori, universităţile în acord cu organizaţiile studenţeşti au optat pentru creşterea numărului de bursieri„, a mai spus Parsachiv.

„În prezent cuantumul bursei de studiu pentru un student oscilează între 300 şi 600 de lei pe lună. Din totalul fondului de burse, între 15 şi 30 la sută sunt burse sociale. Aceste burse sunt în număr mic pentru că studenţii nu depun dosarele pentru bursă în termenul prevăzut de lege. De aceea, Misterul Educaţiei intenţionează să crescă la 30 la sută numărul burselor sociale din totalul fondului de burse„, a adăugat secretarul de stat.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button