Ministrul Educației, Remus Pricopie: Rezultatele Bacalaureatului nu au fost viciate

de:
02 iul. 2013
0 Afișari
Ministrul Educației, Remus Pricopie: Rezultatele Bacalaureatului nu au fost viciate

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a susținut o declarație de presă privind situația examenului de Bacalaureat și cazul de fraudă de la liceul Dimitrie Bolintineanu din București.

Ministrul Educației a spus că așteaptă informații suplimentare din partea procuraturii pentru a ști dacă elevii din Bolintineanu vor da sau nu următoarea probă a examenului de Bacalaureat, deși rezultatele examenului de luni nu au fost viciate, iar din punct de vedere organizatoric totul este pregătit pentru proba de mâine. 

„Din comunicarea cu procuratura nu există indicii că aceste lucrări ar fi fost viciate. Ele de altfel nici nu au fost ridicate de procuratură. Mai multe date ne va furniza procuratura în momentul în care ancheta se finalizează. Parchetul o sa ne comunice astăzi după-amiază alte informații. În funcție de acestea vom decide dacă mâine vor intra toți la proba a doua a examenului”, a spus Pricopie, adăugând că „intervenția a fost una promptă și corectă. Mâine va fi o echipă nouă (n.r. în comisia de supraveghere), toate componentele tehnice funcționează”.

Ministrul a menționat faptul că 19 elevi eliminați din examen la București.

„Am cerut să avem un Bacalaureat fără procuratură la ușa școlii. Nu s-a înțeles acest lucru și evident că organele statului au trebuit să intervină acolo unde a fost nevoie”, a spus ministrul referitor la cazul fără precedent al fraudei de la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Sectorul 5 al Capitalei. Acesta a completat că speră ca ceea ce s-a întâmplat la liceul Bolintineanu va fi „un semnal de alarmă pentru cei care ar vrea să facă același lucru”. 

„Nu există niciun indiciu ca proba de ieri să fie anulată. Proba s-a desfășurat în foarte bune condiții în mare majoritatea a centrelor. Un singur centru, cel de la Bolintineanu, a avut probleme extrem de grave, motiv pentru care a trebuit să intervină instituțiile statului”, a spus ministrul Remus Pricopie. 

Cookies