SMART CITY

Ministrul Educației promite 1.981 de microbuze școlare până la sfârșitul acestui an

„Până la începutul lunii martie vor fi livrate în sistem încă 465 de microbuze școlare, inclusiv cele adaptate pentru nevoi speciale, alături de cele 500 microbuze școlare care funcționează în prezent. De asemenea, va fi lansată licitație pentru un număr de 1.016 microbuze școlare, în așa fel încât vă garantăm că la sfârșitul acestui an vom avea în funcțiune un număr de 1981 de microbuze școlare”, a afirmat ministrul Educației și Cercetării Științifice, citat de Agerpres.

Referitor la autorizațiile sanitare de funcționare a școlilor, Câmpeanu a precizat că, în acest moment, la nivel național, există un număr de 2.500 de școli neautorizate, Sibiul fiind singurul județ din țară unde toate școlile au autorizația sanitară, iar Brașovul fiind pe locul doi, în acest sens.

„Pentru școlile care nu au autorizație sanitară de funcționare, pe baza parteneriatului pe care noi îl avem cu Ministerul Dezvoltării Regionale, vom identifica până în luna martie nevoile acestora și vom estima costurile, urmând ca până la începutul anului școlar 2015-2016, dar având în vedere că la nivel național vorbim de 2.500 de școli fără autorizație sanitară de funcționare, obiectivul se dorește atins pe parcursul anului școlar următor. Asta nu înseamnă că nu facem eforturi ca până în luna septembrie 2015 un număr cât mai mare de școli din cele neautorizate să obțină autorizația sanitară de funcționare”, a mai afirmat ministrul Educației.

Totodată, Sorin Câmpeanu a ținut să precizeze că a constatat la Brașov o bună colaborare a Inspectoratului Școlar Județean cu autoritățile locale, cu Prefectura, cu Consiliul Județean al Elevilor și cu sindicatele din învățământ, și că, din acest punct de vedere, Brașovul este un exemplu de bună practică.

„Un alt element care individualizează județul Brașov este Școala profesională Kronstadt și asta o spun față de ce am afirmat și susțin în continuare, necesitatea dezvoltării învățământului profesional și tehnic, susțin asigurarea unei bune legături între educație și piața muncii. Este absolut necesar și dacă nu vom înțelege acest lucru, dezvoltarea va fi altfel decât cea pe care ne-o dorim”, a mai afirmat Sorin Câmpeanu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button