ARHIVA B365

Ministrul Dezvoltării aduce vești bune pentru fotbalul bucureștean: Arena din Giulești va fi finalizată până la sfârșitul lunii mai

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a trimis un comunicat de presă prin care informează că, marți, a verificat stadiul lucrărilor la Stadionul "Valentin Stănescu" din Giuleşti. Acesta a spus că a primit asigurări că arena va fi finalizată până la sfârșitul lunii mai.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a verificat, marţi, stadiul lucrărilor la Stadionul „Valentin Stănescu” din Giuleşti şi a subliniat că a primit asigurări din partea constructorilor că arena va fi finalizată până la sfârşitul lunii mai.

„M-am bucurat să constat că se lucrează în ritm susţinut pe arena din Giuleşti şi am fost asigurat de constructori că aceasta va fi finalizată până la sfârşitul lunii mai, astfel încât stadionul să poate fi redat în condiţii optime bucureştenilor şi, în acelaşi timp, pentru a ne onora obligaţiile asumate pentru derularea Campionatului European de Fotbal din această vară”, a precizat ministrul Dezvoltării, potrivit unui comunicat al MDLPA.

Capacitate de aproximativ 14 mii de locuri

Obiectivul, în valoare de 33,5 milioane de euro, va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri, iar stadiul fizic al lucrărilor este de 55%. Au fost finalizate lucrările la suprastructură, structura metalică de rezistenţă a acoperişului este aproape finalizată, se află în stadiu avansat lucrările privind montajul învelitoarei metalice a acoperişului, se execută lucrări la faţada exterioară, se realizează compartimentări în interior, se lucrează la instalaţiile sanitare, electrice, de ventilaţie şi au început lucrările de realizare a stratului suport pentru viitoarea suprafaţă de joc a arenei.

Ministrul Cseke Attila a vizitat marţi şi arenele Arcul de Triumf şi Steaua, ale căror lucrări au fost finalizate şi pentru care a început deja procesul de recepţie, în vederea predării acestora către beneficiari (Ministerul Tineretului şi Sportului, respectiv Ministerul Apărării Naţionale).

Cele trei stadioane sunt finanţate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin subprogramul „Complexuri sportive”, derulat de Compania Naţională de Investiţii.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button