ESENTIAL

Ministrul de Interne, prima reacție după haosul evacuării Spitalului Foișor din București: E inadmisibil! Nimeni nu e de neînlocuit, nici măcar Arafat

În dimineața asta, ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost întâmpinat de jurnaliști în dimineața asta la intrarea în sediul instituției și mai toate întrebările au avut legătură cu felul în care au fost evacuați, vineri noapte, pacienții de la spitalul Foișor pentru ca unitatea medicală să devină una care se ocupă exclusiv de cazuri COVID.

În ziua în care scandalul din Guvern s-a mutat în Coaliție (toate partidele sunt în ședințe) și pune sub semnul întrebării însăși supraviețuirea actualei formule guvernamentale, ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost așteptat de jurnaliști la intrarea în clădirea ministerului. 

Toate întrebările, despre scandalul evacuării Spitalului de Ortopedie Foișor din București, unde pacienții au fost scoși noaptea din clinică – unii au fost trimiși acasă cu aparținătorii, alții au fau ajuns, în final, în alte spitale.

Evacuarea Spitalului Foișor – „E inadmisibil”, spune ministrul de Interne

Este „inadmisibil să se mai întâmple” ceea ce am văzut vineri noapte la Spitalul Foișor – ​pacienți evacuați pe targă, în cărucioare sau în portbagajul mașinii cu care au venit rudele să îi ia, a spus ministrul Lucian Bode. 

Întrebat dacă este de acord cu Rareș Bogdan, care spunea, referindu-se la secretarul de stat în MAI Raed Arafat, că nimeni nu este de neînlocuit, Bode a răspuns: „Da, nimeni nu este de neînlocuit, inclusiv ministrul Bode, inclusiv secretarul de stat Raed Arafat”.

Spitalul Foișor a fost evacuat printr-un ordin semnat, în ziua evacuării, de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, instituție aflată în subordinea Ministerului de Interne. 

Ministrul de Interne declară că responsabilitatea privind modul în care sunt mutați pacienții este însă a medicilor curanți, inclusiv în cazul pacientului scos din spital în portbagajul unei mașini.

„Ca simplu cetățean, am văzut și eu că modul în care a fost organizată externarea nu a fost deloc în regulă. De ce s-a ajuns aici? (…) Mutarea pacienților nu a hotărât-o nici Ministerul Sănătății și nici Departamentul pentru Situații de Urgență. Medicul curant spune dacă pacientul este mutat în alt spital sau dacă este externat și hotărăsc de comun acord cum anume se face externarea. Ne-a șocat imaginea cu pacientul introdus în portbagaj. Am întrebat ce s-a întâmplat și am înțeles că doctorul curant, împreună cu pacientul și cu familia acestuia au hotărât să aranjeze masina astfel încât să fie transportat acel pacient. (…) Putem discuta foarte mult despre cauze, dar am văzut cu toții efectul, iar așa ceva este inadmisibil să se mai întâmple. Era la îndemâna celor care au făcut externările să ia câte o ambulanță să intre pe rând în curte”, a mai declarat Lucian Bode.

În ceea ce privește eventuala demisie a colegului sîu de la Sănătate, Vlad Voiculescu,  Bode a spus că nu emite opinii în calitate de ministru în cabinetul din care face parte și domnul Voiculescu”.

Tot mai multe voci din PNL, partener la guvernare cu USR-PLUS, cer demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Despre situația în care se află azi ministrul Sănătății am scris aici:

Ieri, război deschis între Ministrul Sănătății și Florin Cîțu. Azi, zi decisivă pentru Vlad Voiculescu. Ce va face Premierul


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button