România va cere un nou acord de la FMI, anunţă ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici

de:
29 sept. 2015
0 Afișari
România va cere un nou acord de la FMI, anunţă ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici

In ciuda faptului ca indicatorii macro si evolutia economica se afla pe teritoriu pozitiv, ca si a faptului ca ultimul acord cu FMI s-a finalizat (cam) fortat si nu a fost tras niciun ban din suma contractuala, Romania intentioneaza sa ceara un nou acord de la FMI, conform declaratiilor facute pentru Reuters de ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, citate de Hotnews.ro.

Romania va solicita in mod oficial incheierea unui nou acord cu Fondul Monetar International (FMI) in cursul acestui an, iar negocierile se vor concentra mai degraba pe implementarea reformelor structurale decat pe deficitul bugetar, a declarat marti ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, transmite Reuters.

„Fac parte dintre cei care cred ca un acord cu fondul este benefic din doua motive: ofera un plus de credibilitate in fata investitorilor (ducand la scaderea costurilor imprumuturilor) si obliga la mentinerea unei brume de disciplina financiara. Un acord cu FMI presupune stabilirea in comun a unor tinte macroeconomice care sunt verificate in cadrul unor intalniri periodice ulterioare”, explica pentru HotNews.ro economistul sef al Piraeus Bank, Camil Apostol.

Cookies