Ministrul de externe al Ucrainei e la București. Se întâlnește la Palatul Victoria cu premierul Ciucă

22 apr. 2022
238 Afișari
Ministrul de externe al Ucrainei e la București. Se întâlnește la Palatul Victoria cu premierul Ciucă
Ministrul de externe al Ucrainei e la București. Se întâlnește la Palatul Victoria cu premierul Ciucă

UPDATE 09.40 – Întâlnirea dintre Dmitro Kuleba și Nicolae Ciucă s-a încheiat, a durat aproximativ o oră și jumătate. Urmează discuțiile cu Bogdan Aurescu, ministrul român de Externe.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Dmitro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei, a ajuns la Palatul Victoria, unde se întâlnește cu premierul român Nicolae Ciucă. Kuleba vine la București după de a fost în Bulgaria, unde a cerut de asistență militară pentru țara sa.

După întâlnire, Dmitro Kuleba și Nicolae Ciucă  vor face declarații de presă.

După întâlnirea cu prim-ministrul României, ministrul ucrainean de Externe va avea discuții cu omologul său de la București, Bogdan Aurescu. De altfel, Kuleba vine la București la invitația șefului diplomației române.

După consultări, cei doi miniștri vor susține declarații comune de presă. MAE anunță că declarațiile de presă sunt programate la ora 12:15, la sediul Ministerului Afacerilor Externe.

Kuleba caută ajutor militar la București. Bulgaria a refuzat să îl ofere

Vizita lui Dmitro Kuleba la București vine după cea de ieri din Bulgaria, unde s-a dus să ceraă ajutor militar pentru țara sa, dar a fost refuzat. 

Reacția ministrului ucrainean de externe la acest refuz a fost critică și vehemente. Kuleba a spus, lq Sofia, că refuzul de a furniza arme ţării sale echivalează cu o susţinere pentru ”agresiunea rusă şi exterminarea” ucrainenilor:

Cei care nu doresc, care ezită, care vorbesc împotriva furnizării de armament Ucrainei, practic sprijină agresiunea rusă şi exterminarea cetăţenilor noştri.

La București, Marcel Ciolacu – președiunte al Camerei Deputaților șli al PSD – a fost întrebat dacă există posibilitatea ca România să doneze Ucrainei armament şi avioanele MiG-21 Lancer ţinute la sol. Răspunsul lui Ciolacu a spus că „este posibil”, în funcţie de evoluţia situaţiei din Ucraina injvadată de ruși.

Cookies