ARHIVA B365

Ministrul de Economiei: ANAF ar putea pune poprire pe conturile Primăriei Capitalei

 

„Vă spun sincer, vă veți trezi, dumneavoastră presa, cu o știre de la Ministerul Finanțelor că a poprit conturile Primăriei. Banii sunt și va lua banii direct de la Primărie”, a declarat Virgil Popescu pentru HotNews.ro.

ELCEN are de recuperat 167 milioane lei de la Termoenergetica.În același timp, ELCEN are datorie restantă la ANAF. ELCEN va cesiona către ANAF creanța pe care o are la Termoenergetica. Mai exact, ANAF poate prelua creanța Termoenergetica în contul banilor pe care trebuie să-i dea ELCEN către Fisc.

„Cesionați creanța la ANAF. Știe ANAF cum s-o ia. Și întâmplător Primăria Capitalei are bani în Trezoreria Statului și are bani cu destinație, dați prin hotărâre de Consiliu. Deci îi vom lua, ne vom plăti datoriile și îi spun primarului general și Termoenergetica că datoriile trebuie plătite. Și dacă nu le plătesc, le vom lua direct din conturi bani”, a mai spus ministrul Economiei.

Virgil Popescu a precizat că nu a vorbit cu primarul general, ci cu administratorul judiciar de la Elcen.

„Dânșii au ținut legătura, dar cu administratorul primăriei, domnul Chiriță. Nu o să înțeleg niciodată, de la mine au avut toată deschiderea de ce nu își fac plățile. Am înțeles cu RADET, care venea cu datorii din urmă, dar acum când ai venit pe zero cu Termoenergetica și să nu-ți plătești datoriile, să tragi de ele, chiar nu mai înțeleg”, a mai spus ministrul.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button