Ministrul Culturii, despre evenimentele stradale din Bucureşti: „Sunt esenţiale într-un oraş”

de:
04 iul. 2016
0 afișări
Ministrul Culturii, despre evenimentele stradale din Bucureşti:

Ministrul Culturii a anunţat pe pagina sa oficială de Facebook că va solicita o întâlnire cu primarul general al Capitalei pentru a împiedica concretizarea deciziei pe care Gabriela Firea a declarat-o public, argumentând că „evenimentele culturale stradale sunt esenţiale pentru apropierea oamenilor de propriul oraş„.

În cursul acestei săptămâni voi lansa o invitaţie Primarului General al Capitalei Gabriela Firea în vederea unei întâlniri. Cred că evenimentele culturale stradale sunt esenţiale pentru apropierea oamenilor de propriul oraş, iar încurajarea acestui tip de manifestări are efecte pozitive în viaţa oraşului şi a locuitorilor săi. Cred, de asemenea, că spaţiul public, spaţiul pietonal, spaţiile de interacţiune socială sunt factori de coeziune şi bunăstare în interiorul oraşelor contemporane. Blocajele din trafic nu sunt efectul acestor evenimente stradale, ci mai degrabă sunt efectul unor chestiuni nereglate de planificare urbană„, a scris Corina Şuteu pe Facebook.

De asemenea, Ministrul Culturii a declarat că va invita şi reprezentanţi ai Ordinului Arhitecţilor la întâlnirea cu primarul general al Capitalei.

Am încredere că Ministerul Culturii şi Primăria Capitalei pot fi parteneri permanenţi în vederea dezvoltării ofertei culturale a Bucureştiului. E important ca iniţiativele stradale să fie acompaniate de autorităţi pentru a face din Bucureşti un „oraş al oamenilor”. Voi invita la discuţie şi reprezentanţi ai Ordinului Arhitecţilor – OAR Bucureşti„, a adăugat Ministrul Culturii.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că nu mai doreşte străzi din centrul Capitalei blocate cu activităţi stradale pe parcursul zilelor de weekend, precizând, de asemenea, că le va comunica oficial acest lucru directorilor din instituţie care au dat aprobări pentru astfel de evenimente stradale.

VEZI ŞI Firea NU mai permite ca circulaţia din centrul Capitalei să fie „blocată cu evenimente stradale”

Cookies