Ministrul Bugetului, Darius Vâlcov: Bugetul pe 2015 va fi gata vineri

de:
24 nov. 2014
0 Afișari
Ministrul Bugetului, Darius Vâlcov: Bugetul pe 2015 va fi gata vineri

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, a declarat, luni, că bugetul va fi definitivat până vineri, urmând ca ulterior să fie discutat cu CE şi FMI, iar pe 10 decembrie va fi trimis Parlamentului, el precizând că nu vor exista creşteri de taxe, Executivul luând în calcul reducerea TVA. „Vineri vom avea bugetul definitivat. Va fi liber până marţi, iar marţi vine Comisia Europeană şi FMI. De pe 2 până pe 10 îl vom pune în dezbatere, iar probabil pe 10 decembrie, când va pleca Comisia, vom veni cu el în Parlament şi în dezbatere. Mi-aş dori foarte mult ca până la sfârşitul sesiunii să îl şi finalizăm, undeva pe 19 decembrie cred că ne-am putea încadra cu aprobarea bugetului pentru anul viitor. Prioritare vor fi investiţiile din fonduri europene. Sperăm să reuşim să dublăm această sumă. Sunt prinşi în proiectul de buget pe anul viitor şi banii pentru profesori, o majorare salarială de 5% de la 1 martie şi una de 5% de la 1 septembrie”, a declarat Darius Vâlcov, în direct la Realitatea TV, precizând că, pe 10 decembrie va fi depus bugetul pe 2015 la Parlament pentru dezbatere, iar pe 19 decembrie, cel târziu, proiectul de buget ar putea trece şi de Parlament. 

Ministrul delegat pentru Buget a mai anunţat că bugetul pe 2015 nu va conţine majorări de taxe şi impozite şi că Executivul ia în calcul adoptarea unor măsuri de relaxare fiscală.

„Noi deja, datorită conformării şi gradului de colectare mai bun, preconizăm că vom putea să facem liniştiţi bugetul cu tot ceea ce am adoptat până azi, ba chiar ne gândim la unele măsuri suplimentare de relaxare fiscală”, a spus Vâlcov, care a arătat că nu poate spune până vineri care vor fi aceste măsuri, atunci fiind definitivat bugetul şi că, oricum, premierul este cel care le va comunica.

Întrebat dacă printre măsuri e inclusă şi reducerea TVA, Vâlcov a precizat: „Putem să ne gândim inclusiv la asta”.

„În urma negocierilor şi discuţiilor pe care le vom avea cu FMI, e posibil (să ne gândim la reducerea TVA, n.r.) şi la anumite produse, dar e posibil să ne gândim şi la general”, a adăugat Vâlcov.

Cookies