Ministrul Bode vorbește, în sfârșit, despre tragedia de pe Laminorului și dezastrul din Bolintin. Și constată „putregai” și „cârdășie cu interlopi” în sistemul pe care chiar el îl conduce

17 ian. 2022
215 afișări
Ministrul Bode vorbește, în sfârșit, despre tragedia de pe Laminorului și dezastrul din Bolintin. Și constată „putregai
Ministrul Bode vorbește, în sfârșit, despre tragedia de pe Laminorului și dezastrul din Bolintin. Și constată „putregai și „cârdășie cu interlopi în sistemul pe care chiar el îl conduce Sursă Foto: Facebook- Lucian Bode

Ministrul de interne a dat primele declarații referitoare la tragedia ce s-a întâmplat pe strada Laminorului și despre cele petrecute în Bolintin Vale.

Ministrul de interne și-a exprimat regretul enorm față de accidentul de pe strada Laminorului, în care o fată de 13 ani și-a pierdut viața. În ceea ce privește incidentele petrecute în Bolintin Vale, ministrul a declarat că unii polițiști sunt în cârdășie cu infractorii de la nivel local.

Ministrul Bode vorbește, în sfârșit

Lucian Bode, a precizat și faptul că, polițistul se afla în exercitarea unor atribuții de serviciu, al unor misiuni polițienești. Misiunea polițistului la momentul producerii accidentului era de verificare a unor persoane la domiciliu. Aceasta fusese solicitată de structura de evidență a populației.

Indiferent de gradul de importanță al misiunii în care se află polițiștii, aceștia au obligația de a circula cu prudență și de a fi atenți la pietoni. În cazul unei misiuni cu caracter urgent, polițiștii sunt scutiți doar de contravenție, nu și de răspunderea penală.

Poliția Capitalei a dispus o verificare amplă în ceea ce privește pregătirea agentului de poliție încadrat din surse externe. Din această verificare a rezultat faptul a făcut pregătire teoretică și practică, iar pe lângă acestea a urmat și un curs de conducere defensivă.

În ceea ce privește tragedia de la Bolintin Vale, ministrul constată că resursele umane avute sunt insuficiente și slab pregătite. S-a constat că polițiștii sunt adesea în cârdășie cu infractorii. A fost nevoie să fie luate măsuri aprige pentru protestele oamenilor să se încheie fără alte incidente. Ultimul recensământ făcut în Bolintin Vale doar 15% din populație este populație activă, după cum declară Lucian Bode. Astfel că se pune întrebarea din ce trăiesc aceștia.

Procesul de recrutare din surse externe va fi reanalizat

După acest incident a fost luată decizia de a se reanaliza procesul de recrutare din surse externe. Ministrul a declarat că această procedură este necesară, chiar dacă implică anumite riscuri, deoarece există un deficit de personal ce trebuie să fie acoperit.

Ministrul de Interne a declarat că imaginile în care pare că polițistul ar fi verificat cu piciorul dacă fata mai trăiește sau nu au fost extrem de șocante. La momentul actual acest aspect face parte din dosar. Urmează ca martorii să fie audiați pentru a se stabili dacă într-adevăr polițistul ar fi făcut acest gest. Motivul pentru care Lucian Bode a ales să nu declare nimic despre accident și despre cele întâmplate la Bolintin Vale, a fost acela de a responsabiliza structurile interne.

Imediat după ce a fost pusă în mișcare acțiunea penală, au fost puse la dispoziția organelor de cercetare, toate resursele și sprijinul necesare pentru a stabili circumstanțele accidentului.

Cookies