ARHIVA B365

Ministrul Apărării: Nu se impune stare de alertă în armată

Mircea Duşa a a precizat, vineri, că nu se impune o stare de alertă în armată şi nici convocarea CSAT în cazul acestui accident, informează Mediafax.

„Atât timp cât lucrurile sunt incerte, cred că trebuie cel puţin eu să fiu mai ponderat. Sigur că este un eveniment deosebit, de condamnat, faptul că şi-au pierdut viaţa 250 de oameni, dar până o anchetă tehnică, care are şi girul echidistanţei, va stabili ce s-a întâmplat cu acel avion, eu, ca ministru al Apărării, nu aş face comentarii”, a spus ministrul Apărării, Mircea Duşă.

Întrebat dacă se impune o stare de alertă sau o şedinţă a CSAT, Mircea Duşa a spus că este vorba despre un zbor civil.

„Aveţi dumneavoastră informaţii că a fost doborât? Mă feresc să fac asemenea afirmaţii până când o comisie de expertiză echidistantă va stabili cauzele catastrofei aviatice”, a ţinut să precizeze Duşa, adăugând că nu se impune nici convocarea CSAT.

„E un zbor civil. Din câte ştiu, ieri, din informaţiile date de presă, au fost doborâte şi două avioane militare. Asta nu înseamnă că pentru un asemenea lucru este necesară o şedinţă CSAT. A fost un zbor civil, sigur că este un eveniment deosebit şi numai o minte bolnavă poate să lanseze o rachetă către un avion. Dar nu avem certitudinea”, a afirmat ministrul Apărării.

Un avion al Malaysia Airlines de linie de tip Boeing 777, pe ruta Amsterdam – Kuala Lumpur, cu 295 de pasageri la bord, s-a prăbuşit, joi, în Ucraina, aproape de graniţa cu Rusia, anunţă Reuters. Avionul malaysian a fost doborât de o rachetă sol-aer, a anunţat un oficial american, citat de AFP. Nu se știe încă, însă, cu siguranță, cine a lansat racheta ucigașă. Autoritățile ucrainene dau vina pe rebelii pro-ruși, iar o înregistrare audio a rebelilor pare să confirme ipoteza. 

Ambasadorul Ucrainei în România, Teofil Bauer, a declarat, vineri, că în cazul avionului Malaysia Airlines prăbușit  joi seara în estul Ucrainei, este vorba de doborâre intenţionată.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button