Ministrul Agriculturii: Și produsele românești pot avea pesticide peste medie

de:
23 feb. 2016
0 Afișari
Ministrul Agriculturii: Și produsele românești pot avea pesticide peste medie

„Şi produsele care se realizează în ţară pot avea pesticide peste medie. Să nu uitam ca sunt mici fermieri care nu stiu cum sa dozeze produsele chimice şi riscăm să otrăvim populaţia din interior”, a declarat marţi ministrul Agriculturii, conform rtv.net

Potrivit unui raport oficial, legumele şi fructele sunt pline de pesticide, aproape jumătate dintre fructe având reziduuri de pesticide.

La o treime din legumele şi aproximativ 50% din fructele autohtone s-au găsit urme de pesticide, potrivit unui raport realizat anul trecut de specialiştii Laboratorului pentru controlul reziduurilor de pesticide. Din piersicile şi merele analizate anul trecut, 70%, respectiv 63%, aveau urme de substanţe folosite pentru tratarea plantelor şi conservarea fructelor în depozite.

„În momentul în care se determină limita de pesticide rămâne de verificat dacă se încadrează în limitele maxime admisibile. În momentul în care ne apropiem de limite apare pericolul. E clar că pentru a produce în cantităţi suficiente fără pesticide nu se poate produce. Sunt un rău necesar, ne place, nu ne place”, a declarat, la România TV, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Cookies