Ministru: Funcționarul român dă cu banul când trebuie să ia decizii. De cele mai multe ori, greşeşte

de:
23 feb. 2016
1 Afișari
Ministru: Funcționarul român dă cu banul când trebuie să ia decizii. De cele mai multe ori, greşeşte

„Politica de cadre în instituțiile statului nu este foarte bună. Dacă ne uităm la Comisia Europeană, angajații de acolo fac cursuri de perfecționare non-stop. La noi, nu se face asta. Din păcate, nu avem o politică foarte bună de instruire a cadrelor noastre. Întârzierile cu care ne confruntăm sunt cauzate și de nivelul de pregătire a cadrelor noastre. Nu știu dacă 20% dintre cei care ar trebui să citească noile Regulamente europene au făcut acest lucru.

Ministerul Agriculturii nu mai are specialiști pe un anumit sector. Avem funcționari care știu să citească o lege. La Comisia Europenă veneau funcționari publici care erau pe aceeași poziție de 20 de ani și foarte bine pregătiți. Să nu uităm că suntem pe piața unică. Funcționarul român dă cu banul atunci când trebuie să ia decizii și, de cele mai multe ori, greșește, iar fermierul plătește. Comisia Europeană ne reproșează că facem studii care nu folosesc fermierilor în niciun fel‘, a declarat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, întrebat cum pot fi determinate supermaketurile să accepte marfă românească la raft provenită de la micii producători, ministrul Agriculturii a susținut că este nevoie de asociere, iar prin intermediul unei propuneri legislative 51% din marfa comercializată în aceste magazine ar urma să fie autohtonă.

‘Există o propunere legislativă din partea unui coleg parlamentar ca 51% dintre supermarketuri să comercializeze marfă românească. Este nevoie să vă asociați pentru a nu da motive supermaketurilor să spună că nu aveți stocuri. Eu nu am cumpărat niciodată din Bruxelles cotletul fără os sub 10 euro per kilogram sau cotletul de miel sub 25 de euro per kilogram. Este nevoie de un dialog între producători și supermaketuri’, a spus ministrul Agriculturii.

Cookies