Ministru al Familiei, Gabriela Firea, despre declarațiile lui George Buhnici: E impardonabil, sunt cuvinte care pot fi interpretate ca îndemn la pedofilie

19 iul. 2022
1403 afișări
Ministru al Familiei, Gabriela Firea, despre declarațiile lui George Buhnici: E impardonabil, sunt cuvinte care pot fi interpretate ca îndemn la pedofilie
Ministru al Familiei, Gabriela Firea, despre declarațiile lui George Buhnici: E impardonabil, sunt cuvinte care pot fi interpretate ca îndemn la pedofilie

Ministru al Familiei, Gabriela Firea condamnă declarațiile lui George Buhnici – fost realizator TV, acum influencer, vlogger (cu mai mult de 1 milion de abonați pe canalul său de YouTube) și unul dintre cei mai căutați vectori individuali de publicitate.

Buhnici: E normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare!

Din multele cuvinte rostogolite noaptea, pe plajă la Neversea, trei enunțuri rostite de George Buhnici au atras atenția, indignarea, ba chiar și furia. Prima idee care se desprinde: «De ce mergem la mare?» «Ca să ne uităm după țâțe, buci, piele..», zice Buhnici.

Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare! (…) Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi. Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. 

O altă declarație e cea referitoare la soția sa:

„Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e șansa vieții mele”.

E de neiertat orice declarație care le tratează pe femei ca pe obiecte”

Astăzi, Gabriela Firea condamnă ceea ce numește”declarații care aduc atingere drepturilor și integrității femeilor”

Femeile sunt egale cu bărbații! Este de neiertat orice declarație care le tratează pe femei ca pe niște obiecte sau care îndeamnă bărbații să considere că femeile sunt bune doar la cratiță. Desigur, nu este deloc rău să te pricepi, ca femeie, la cratiță, în condițiile în care din ce în ce mai mulți bărbați se laudă cu talentele lor de master chef. Ceea ce, din nou, este foarte bine. (…)Este impardonabil să aduci în discuție cuvinte care pot fi interpretate ușor că îndeamnă la pedofilie, misoginism și chiar instigă la violență împotriva femeilor. Toate acestea, când este vorba despre o persoană publică, urmărită de mulți fani, care are astfel puterea de a influența alți oameni.

Gabriela Firea mai amintește că este dreptul oricărei femei să decidă pentru viața și pentru corpul său, că  deciziile privind sănătatea și asptectul sunt, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, decizii personale. 

Firea: Extrem de gravă declarația care duce spre pedofilie

De asemenea, Firea atrage atenția asupra gravității sexualizării minorelor:

 Extrem de gravă este declarația care duce spre pedofilie și care consideră foarte normal ca bărbații să se uite la copile minore. O astfel de exprimare poate fi un model pentru bărbații care ascultă o persoană publică! Anul trecut, 166 de fete care nu au împlinit vârsta majoratului au fost violate.

Ministrul Familiei mai spune  că  „influencer” nu poate ieși public să spună lucruri care afectează femeile și care îngreunează munca pentru apărarea drepturilor lor:

Subliniez încă o dată: nu accept astfel de declarații care sunt, de altfel, imposibil de justificat! Sunt revoltată că un om cu experiență în media a putut face o asemenea greșeală, sper să fie o greșeală, ceea nu scuză deloc afirmațiile făcute.

Sunt zeci de mii de reacții și comentarii în online, dar nu numai, după declarațiile lui George Buhnici, care, după ce a izbucnit scandalul, a spus că a fost scos din context. Că el nu vorbea despre piele fără vergeturi, țâțe și buci, ci despre problema obezității în România.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies