ARHIVA B365

Miniştrii propuşi de Cioloş, audiaţi în Parlament. Care sunt miniştrii avizaţi deja

UPDATE 19.36: Vasile Dâncu, propus de Dacian Cioloş pentru postul de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a suferit o cădere de calciu, luni seară. El se afla la Parlament pentru audierea în comisie, însă a fost dus la Spitalul Universitar cu o ambulanţă, audierea sa fiind astfel amânată pentru marţi. 

Ministrul propus pentru portofoliul Finanţelor, Anca Dragu Paliu, a fost avizat favorabil, luni, în comisiile reunite ale Parlamentului de Buget-Finanţe, în unanimitate, anunţând că printre obiectivele sale imediate fiind finalizarea bugetului pe 2016 şi asigurarea predictibilităţii fiscale.

Creşterea investiţiilor publice în infrastructură, a PIB-ului potenţial, a exporturilor, precum şi creşterea colectării veniturilor publice prin conformarea voluntară a contribuabililor şi accelerarea informatizării ANAF se numără printre obiectivele ministrului propus pentru Finanţe, Anca Dragu.

„Ce m-a determinat să accept această propunere extrem de onorantă de a prelua Ministerul Finanţelor a fost experienţa mare, care m-a făcut să cunosc multe dintre aspectele economiei româneşti, am încercat o perioadă lungă să găsim soluţii împreună cu dumneavoastră. Când mi s-a oferit această sansă, să vin de partea cealaltă a mesei, am acceptat imediat propunerea”, le-a transmis luni Dragu Paliu deputaţilor şi senatorilor din comisiile reunite de Buget-Finanţe, informează Mediafax.ro.

VEZI AICI: Ce miniștri a propus premierul desemnat Dacian Cioloș. LISTA COMPLETĂ și informații din CV


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button