ARHIVA B365

Miniştrii propuşi de Cioloş au trecut de comisiile din Parlament. Guseth, retrasă de la Justiţie

Premierul Dacian Ciolos a anuntat, noaptea trecuta, printr-o postare pe Facebook ca o retrage pe Guseth ca urmare a prestatiei din Parlament. „Pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel increderea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru mentinerea credibilitatii activitatii Justitiei, am hotarat sa retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineata voi inainta conducerii Parlamentului o noua propunere”, a anuntat Dacian Ciolos pe pagina sa de Facebook, la o ora dupa miezul noptii.

 

Pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel încrederea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru…

Posted by Dacian Ciolos on Monday, November 16, 2015

Potrivit unor surse citate de Realitatea Tv, Mihai Selegean, fost director al Institutului National al Magistraturii ar urma sa fie propus la Ministerul Justitiei.

Anterior, surse politice citate de Adevarul au declarat ca propunerea pentru Ministerul Justitiei a fost retrasa in urma prestatiei mult sub asteptari pe care a avut-o in comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Cristina Guseth, propusa pentru functia de ministru al Justitie, primise avizul favorabil din partea Comisiilor juridice reunite ale celor doua camere, in ciuda unor momente pe alocuri umilitoare in timpul audierilor, cand ministrul propus a admis ca s-a „blocat”. Audierile au durat doua ore si au avut parte inclusiv de un moment in care senatorul Serban Nicolae i-a spus acesteia ca „are sansa” sa se retraga. La final, Guseth a catalogat audierile drept „o experienta dura”, scrie HotNews.ro.

„Nu sunt pregatita, dar am sa ma pregatesc”, a declarat Guseth jurnalistilor. „A fost o experienta dura” a admis ea, adaugand ca va face tot ce „tine de mine ca drumul Romaniei sa continue”.

Intrebata cum se va descurca atunci cand va trebui sa sustina proiecte si ordonante in Parlament, nu va veni ea sa le sustina si va avea „cu experti”.

Guseth a admis ca s-a blocat atunci cand a fost intrebata despre „sistemul de imunitati” care apare in programul de guvernare, uitand de „imunitatile parlamentarilor” in cazul de arest preventiv, perchezitie etc. „Sunt oameni cu care trebuie sa colaborezi” a mai spus ministrul propus, cand jurnalistii au intrebat-o daca nu le-a putut spune „in fata” ca tocmai despre imunitatea acestora este vorba.

Ulterior acelui moment, seria de intrebari s-a tinut lant, iar Guseth nu a reusit sa ii multumeasca pe cei care le adresau, care au tinut sa revina asupra lor. In pauza de consultari, ea a recunoscut de altfel ca este nemultumita de propria prestatie.

Cea care a i-a pus intrebarea „capcana” lui Guseth, deputata ALDE Steluta Cataniciu, si care a votat impotriva avizului favorabil, a anuntat la finalul sedintei ca in urma acestei audieri isi da demisia din functia de membru al Comsiei juridice.

„In pofida acestei umilinte, raman sa duc Romania in structurile euroatlantice. Imi propun sa fac management pentru minister”, a mai spus Guseth, dupa audierile in Comisii pentru functia de Ministru al Justitiei.

Cei 20 de ministri care au primit aviz favorabil in Comisii: Petre Toba, Mihnea Motoc, Lazar Comanescu, Dan Stoenescu, Achim Irimescu, Anca Dragu Paliu, Costin Borc, Victor Vlad Grigorescu, Ioan Dragos Tudorache, Dan Marian Costescu, Marius Bostan, Victoria-Violeta Alexandru, Patriciu Achimas, Cristina Pasca Palmer, Claudia Ana Costea, Ciprian Bucur, Adrian Curaj, Aura Raducu, Vlad Alexandrescu si Elisabeta Lipa.

Mai mult pe HotNews.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button