Premierul propus de ACL, Cătălin Predoiu, dezvăluie propunerile sale pentru noul Guvern

de:
13 aug. 2014
0 Afișari
Premierul propus de ACL, Cătălin Predoiu, dezvăluie propunerile sale pentru noul Guvern

„Vă spun două lucruri pe care orice ministru de Externe trebuie să le îndeplinească. Să ştie geopolitică şi să fie un euroatlanticist convins. Dacă aplicaţi criteriile acestea, primul nume care vine e Mihai Răzvan Ungureanu. E un om cu experienţă, a exercitat astfel de funcţii la nivelul acesta. Momentan, e Radu Carp la noi. E un băiat citit şi capabil. Justiţie, Externe – totodeauna pot comporta şi soluţii tehnocratice pe o anumită perioadă. Dan Dungaciu este un specialist. Găsim oameni capabili în România. Domnul Mircea Geoană este un foarte bun expert. Sigur nu o să îl numesc eu ministru pe Geoană. V-am dat patru nume de oameni care ştiu politică externă în România. Sunt convins că sunt mai mulţi de aceştia patru. Avem resurse. Poate că şi acest sistem ţine oamenii departe”, a spus Predoiu, la Realitatea Tv. 

Predoiu a adus în discuţie şi modelel altor ţări: „În Germania, ministrul de Interne, de Justiţie, cel al Apărării, cel de Externe sunt numiţi de partid, de cancelar, fără consultare cu mediul de afaceri. Ministrul Economiei, Finanţelor, Infrastructură dacă nu te consulţi cu mediul de afaceri, încalci o cutumă. Nu poţi să pui un ministru în funcţiune fără să te consulţi cu oamenii care lucrează în domeniul respectiv, fără să îţi dea un semnal că omul cunoaşte piaţa”.

„Când am făcut guvernul alternativ, m-am consultat. Menţin dialogul cu mediul de afaceri. Asta e legătura sănătoasă între politic şi mediul economic”, a mai spus Predoiu.

Cookies