ARHIVA B365

Miniştrii de finanţe din zona euro au decis să nu mai negocieze cu Grecia până la referendum

CRIZA DIN GRECIA. Miercuri seară, miniștrii de finanțe din statele zonei euro au hotărât, în cadrul unei teleconferințe, să continue negocierile cu Grecia numai după ce se vor afla rezultatele referendumului de duminică, în urma căruia se va decide dacă se vor accepta ori se vor respinge ultimele propuneri făcute de creditorii internaționali, transmit agențiile AFP și EFE, citate de Agerpres.

Prin decizia de a nu mai negocia cu Grecia, Eurogrupul s-a aliniat de fapt poziției Germaniei, cancelarul Angela Merkel declarând că nu este dispusă să discute despre un nou plan de asistență pentru Grecia înaintea referendumului din 5 iulie.

CRIZA DIN GRECIA. „Eurogrupul este unit în decizia sa de a aștepta rezultatul referendumului din Grecia înaintea unor noi discuții (…) Nu punem căruța înaintea boilor”, a scris pe Twitter ministrul slovac de finanțe, Peter Kazimir.

CRIZA DIN GRECIAAnterior, premierul grec Alexis Tsipras a cerut concetățenilor săi, într-un mesaj televizat, să respingă la referendum ultimele propuneri ale creditorilor internaționali privind un nou acord de asistență financiară. El a susținut că dorește astfel să obțină un acord „mai bun” și mai „just din punct de vedere social”, pe baza „propunerilor alternative” formulate de guvernul său. Principalele elemente ale acestor propuneri transmise de guvernul grec sunt obținerea unui nou împrumut de 30 de miliarde de euro pe doi ani, în cadrul Mecanismului European de Stabilitate (ESM), și o nouă restructurare a datoriei externe a Greciei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button