ARHIVA B365

Miniştrii cabinetului Cioloş au semnat declaraţii de integritate

„Această declarație de integritate pe proprie răspundere, da, a fost semnată de miniștrii, nu le-am impus-o eu, ci le-am recomandat. Sunt niște criterii de integritate care au fost sintetizate de mai multe organizații neguvernamentale din România care de mulți ani de zile lucrează pe aceste domenii. (…) De ce le-am sugerat să le semneze? Mi se pare că este important ca oamenii să-și asume aceste criterii, în măsura în care ei le îndeplinesc și, pe de altă parte, cred că este important să dăm și semnalul, încă de la vârf, de la nivelul Guvernului, că vom cere, că anumite criterii de integritate vor fi respectate de toată lumea”, a spus Cioloș, la Radio România.

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a anunţat că va convoca şedinţe de Guvern informale aproape în fiecare weekend, în perioada următoare, pentru a pregăti aplicarea măsurilor din programul de guvernare. Prima reuniune a avut loc sâmbătă, când au fost abordate cu precădere teme economice. Detalii, aici. 

El a subliniat că transparența și integritatea sunt elementele incipiente pentru o administrație funcțională. „Sunt lucrurile pe care probabil nu o să le putem face în acest an, cel puțin în acest mandat, cel puțin este important că lucrurile trebuie să se schimbe măcar în al 12-lea ceas în interesul tuturor și al cetățenilor și al partidelor politice care vor guverna după 2017 încolo”, a adăugat Cioloș.

Potrivit prim-ministrului, nu este suficientă schimbarea de la vârf, ci fiecare trebuie să-și facă treaba acolo unde este, scrie romaniatv.net. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button