SMART CITY

Ministerul Tineretului, acuzat de interzicerea unui eveniment de către studenții UniBuc

SSUB anunță că va acționa în instanță ministerul dacă acesta nu va concedia vinovații și nu va oferi scuze publice, informează societatea într-un comunicat remis redacției.

Conferința „Tulburarea identității de gen și viitorul omenirii” a fost programată pentru data de 18 februarie și includea lansarea cărții „Fața nevăzută a homosexualității”, scrisă de Virgiliu Gheorghe și Andrei Dîrlău.

Casa de Cultură și-a motivat refuzul de a găzdui conferința prin aprecierea că lansarea acelei cărți contravine principiilor de funcționare ale instituției și politicilor publice în domeniul tineretului, adoptate de Ministerul Tineretului și Sportului.

Studenții susțin că că nicio politică publică nu poate contrazice prevederile constituționale care interzic cenzura.

„Organizatorii consideră inacceptabil actul de cenzura prin care Ministerul Tineretului le-a interzis accesul în Casa de Cultură a Studenților. Din acest motiv, urmează să utilizeze căile legale pentru repararea prejudiciului moral și material produs dacă, în cel mai scurt timp, conducerea MTS nu înțelege să prezinte scuze și să ofere reparațiile ce se impun”, au mai spus studenții.

La conferința care s-a desfășurat într-un local privat au fost prezenți mai mulți reprezentanți ai comunității LGBT din România.

Un conflict similar a apărut în anul 2014, între asociația „Studenți pentru Viață” și Universitatea din București, pentru refuzul insituției de a găzdui un eveniment organizat de asociație.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button