FIT CITY

Ministerul Sănătății ia măsuri în cazul spitalelor unde se fac operații doar în regim de urgenţă

Ministerul Sănătății a solicitat Direcțiilor de Sănătate Publică să comunice unităților sanitare cu pături întreprinderea tuturor măsurilor necesare pentru desfășurarea serviciilor medicale în condiții de siguranță pentru pacienți prin asigurarea cantităților corespunzătoare de produse biocide, altele decât cele fabricate de firma Hexi Pharma, se arată într-un comunicat.

Direcțiile de Sănătate Publică au raportat situația stocurilor disponibile de produse biocide de la nivelul unităților sanitare cu pături publice și private, precum și situația derulării intervențiilor chirurgicale în spitalele publice, se arată în comunicatul citat. Conform raportării, sunt cinci spitale unde se desfășoară intervenții chirurgicale doar în regim de urgență: Spitalul Județean Dolj, Spitalul de Pediatrie din Galați, Spitalul Județean Olt, Spitalul Județean Teleorman și Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” din Capitală.

Joi, la sediul Ministerului Sănătății a avut loc o videoconferință cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică de la nivel național. În cadrul videoconferinței, secretarul de stat Victor Strâmbu a informat reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică cu privire la măsura blocării utilizării biocidelor Hexi Pharma în contextul anchetei administrative derulate de Ministerul Sănătății, informează sursa citată.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button