FIT CITY

Ministerul Sănătății: Gărzile suplimentare ale medicilor vor fi plătite de la 1 august

„Condiţiile de muncă şi de plată ale medicilor din România suportă multe îmbunătăţiri, iar misiunea instituţiei noastre este să le pună în practică în cel mai scurt timp posibil”, transmite Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Vineri a avut loc o întâlnire de lucru cu Solidaritatea Sanitară în care au fost discutate aceste probleme.

Gărzile efectuate de personalul medical în afara programului de lucru vor fi făcute de la 1 august pe baza unui contract de muncă separat şi plătite în baza legislaţiei actuale. Ministerul Sănătăţii a iniţiat şi un dialog cu Ministerul Muncii pe această temă pentru a ne asigura în interesul personalului medical că nu vor exista discrepanţe la plata contractelor de muncă încheiate cu unităţile sanitare. La începutul săptămânii viitoare va fi trimisă către spitale o circulară care să clarifice modul de redactare a acestor contracte în contextul prevederilor OUG20/2016 aşa încât procesul să se desfăşoare fără probleme.

De comun acord cu reprezentanţii sindicali a fost convenit un calendar de lucru prin care cererile lor să fie incluse în modificările ce vor fi aduse la Ordinul 870/2004, actul normativ care reglementează timpii de lucru şi gărzile din unităţile sanitare. Ministerul Sănătăţii lucrează în regim accelerat la aceste modificări, iar motivul este extrem de simplu: situaţia actuală nu este normală.

Odată incluse cererile şi recomandările în forma nouă a OMS 870/2004, documentul va fi trimis conform legii spre consultare către toate sindicatele, iar formă agreată va fi afişată în transparenţă decizională„, menţionează MS.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button