FIT CITY

Ministerul Sănătății a aprobat planul de investiții de urgență al Spitalului de Arși

Activitățile sunt următoarele:

* Igienizarea Secției de terapie intensivă (ATI)

* Înlocuirea ușilor de acces în ATI și în saloanele pentru pacienți cu uși glisante cu senzori

* Igienizarea blocurilor operatorii și a spațiilor de cazare

* Dotarea cu echipamente / mobilier pentru Unitatea de Transfuzii (UTS), ATI și săli de operație conform bugetului anexat

* Angajarea unei firme pentru igienizarea / dezinfectarea aparatelor de climatizare

* Organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de epidemiolog

* Includerea în schema de personal și organizarea ulterioară a unui concurs pentru postul de infecționist. Acesta va fi responsabil cu antibioprofilaxia, antibioterapia ș supravegherea rezistenței la antibiotice

* Achiziția unei stații de clorinare a apei uzate

* Instalarea de dispensere pentru dezinfectanți de mâini la intrarea și ieșirea din toate saloanele și toate spațiile în care se oferă îngrijiri medicale

Bugetul estimat pentru aceste activități este de 449.310 lei. Termenul de îndeplinire estimat este de 30 de zile de la virarea fondurilor necesare, proces care a demarat deja la Ministerul Sănătății în regim de urgență.

În această dimineață, ministrul Vlad Voiculescu a vizitat Spitalul de Arși și a avut discuții cu medicii și asistentele de acolo. Toate eforturile instituționale se concentrează pe siguranța pacienților de acolo, dar și a echipei medicale cu expertiză unică în această țară în tratarea pacienților arși. Ministrul este convins că majoritatea medicilor și asistentelor își face meseria cu bună credință și că aceștia au nevoie la fel de mare de siguranța actului medical precum pacienții internați acolo. Legat de situaţia bolnavului filmat cu larve pe răni, imagini făcute publice pe site-ul tolo.ro, ministrul a declarat, într-un interviu televizat, că este irelevantă declaraţia medicului Stănculea, care a spus că nu viermii sunt cauza decesului pacientului.

„Omul a murit, modul în care au apărut larvele, asta e în neregulă. Este o chestiune care ţine de management, managerul trebuie să fie un bun gospodar, să nu aibă titluri, nu trebuie să aibă titluri, oricine ar fi medic, în orice spital, dacă condiţiile nu sunt în măsură să servească pacientul înseamnă că avem nevoie de un alt manager. Acolo e o greşeală de management, nu se poate vorbi de o problemă de finanţare, e chestiune de management. E poate mai mult, o problemă de bun simţ. Să pui o plasă la geam o poţi face în pauza de masă”, a spus Voiculescu la Digi24.

Şeful Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul de Arşi din Bucureşti, Adrian Stănculea, şi asistenta-şefă a aceleiaşi secţii sunt audiaţi la Poliţia Capitalei după ce au fost deschise două anchete privind activitatea unităţii medicale.Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Poliţia Capitalei fac investigaţii în două dosare: unul de moarte suspectă, deschis după apariţia unei înregistrări cu un bolnav pe rănile căruia se aflau larve, şi un altul de ucidere din culpă, deschis după decesul unei femei care iniţial ar fi fost supusă unei transfuzii greşite de sânge.

Inspecţia Sanitară a decis joi suspendarea activităţii Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Arşi şi au dispus amenzi contravenţionale în valoare de 6.000 de lei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button