Ministerul Muncii spune că nu elimină pensionarea anticipată. Raluca Turcan promite că nu creștem stagiul minim de cotizare

24 mai 2021
17697 Afișari
Ministerul Muncii spune că nu elimină pensionarea anticipată. Raluca Turcan promite că nu creștem stagiul minim de cotizare

O informație aruncată în spațiul public a făcut-o pe Raluca Turcan, ministrul Muncii să explică că Guvernul nu intenționează să elimine pensionarea anticipată. Mai mult, Ministerul Muncii promite că nu creștem stagiul minim de cotizare.

Ministerul Muncii a transmis luni că Guvernul nu intenționează să elimine pensionarea anticipată și nici să majoreze stagiul minim de cotizare pentru pensie.

Reacții pe Facebook după acuzațiile PSD

Declarația vine după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat Guvernul Cîțu că s-ar fi angajat în fața Comisiei Europene să nu mai majoreze pensiile, să desființeze pensionarea anticipată și să crească vechimea în muncă necesară pensionării.

Pensiile, subiect sensibil pentru români

„În ceea ce privește informația lansată în spațiul public, potrivit căreia „Guvernul vrea să crească stagiul minim de cotizare la pensie de la 25 de ani la 35 ani”, atragem atenția că potrivit Legii nr. 263/2010, stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei cât și pentru bărbați, nu 25 de ani, și nu există nicio discuție care să vizeze majorarea acestuia”, arată Ministerul Muncii într-o postare pe Facebook.

În același timp, MMPS nu a inițiat nicio discuție și nu există nicio intenție de a elimina pensionarea anticipată

Ministerul Muncii mai precizează că vor fi recalculate pensiile, astfel încât cele mai mici să crească mai repede decât pensiile mari.

Marcel Ciolacu a iscat scandalul

Președintele PSD a publicat, pe Facebook, un document cu antetul guvernului, în limba engleză, care prezintă detalii ale reformei sistemului de pensii din România. Potrivit documentului, Guvernul se angajează să adopte o nouă legislație a pensiilor până la finalul anului 2021.

„Deși nimeni nu le-a cerut-o, Guvernul Cîțu a transmis la Bruxelles că intenționează să nu mai aplice legea care prevede mărirea pensiilor, că va desființa pensia anticipată, că va mări vârsta de pensionare, dar și vechimea în muncă necesară pensionării”, a scris Ciolacu pe Facebook.

 

Cookies