Ministerul Mediului va mai aloca încă 30.000 de tichete pentru programul Rabla

de:
18 iun. 2012
0 Afișari
Ministerul Mediului va mai aloca încă 30.000 de tichete pentru programul Rabla

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, ca Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional 2012 va fi suplimentat cu 15.000 de tichete valorice pentru persoane fizice, în valoare de 57 milioane de lei, bani care vor fi luaţi de la alte programe derulate prin AFM. Totodată, ministrul de resort a mai precizat că, la următoarea rectificare bugetară va fi luată în calcul suplimentarea Programului cu încă 15.000 de tichete.

“Am analizat, împreună cu noua conducere a Administraţiei Fondului pentru Mediu, posibilitatea ca, până la sfârşitul lunii iunie, să finalizăm procedurile pentru a suplimenta Programul Rabla cu 15.000 de tichete. Este foarte important pentru noi, având în vedere că, pe lânga implicaţiile de mediu, acest program creează şi menţine locuri de muncă, sprijină industria auto şi pe cea conexă acesteia. Avem în vedere ca, la următoarea rectificare bugetară, care va avea loc cel mai probabil în luna iulie, să propunem suplimentarea programului Rabla cu încă 15.000 de vouchere, astfel încât să avem un supliment total de 30.000 tichete până la sfârşitul anului. Totodată, la aceeaşi rectificare bugetară, vom discuta şi posibilitatea găsirii de fonduri pentru programul Casa Verde”, a declarat ministrul Rovana Plumb.

Iniţial, în Programul Rabla 2012 a primit de la buget 114 milioane lei, bani care permiteau scoaterea din uz a 30.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani.

Cookies