Ministerul Mediului propune o măsură anti-poluare pentru Capitală: Circulația mașinilor, interzisă duminica în București

10 mart. 2021
285 Afișari
Ministerul Mediului propune o măsură anti-poluare pentru Capitală: Circulația mașinilor, interzisă duminica în București

Propunere inedită pentru București făcută de Ministrul Mediului, atunci când a a vorbit despre poluarea din Capitală. Acesta a dat un exemplu de alte orașe din Europa care interzic circulația mașinilor la final de săptămână, iar măsura ar putea fi implementată și la noi.

Tanczos Barna a afirmat miercuri că cel mai mare factor de poluare în Capitală este traficul.

Ministrul Mediului spune că sunt nevoie de măsuri importante pentru a reduce poluarea, iar mașinile sunt principalele responsabile de această problemă.

Anunțul Ministrului Mediului

„Pentru a reduce poluarea avem nevoie și de alte măsuri. Traficul este principalul poluator într-un oraș mare, între 60-70%.

Arderile de gunoaie sunt la marginea Bucureștiului și n-ar trebui să avem probleme în centru. Cu cât bate vântul mai tare, cu atât e mai mare dispersia și arată senzorii o poluare mai mică. Mirosul poate veni de la arderi, gropi de gunoi verificate și suspendate autorizațiile și s-au dat termene de conformare.

Dar traficul rămâne un element extrem de important și vom propune săptămâna aceasta o măsură interesantă. Avem mâine o conferință de presă unde invităm instituții publice să-și schimbe stilul de viață. Eu cred că va fi un program interesant. Avem o susținere largă din partea instituțiilor, ministerelor și primăriilor și lucrurile se pot schimba.

Sunt orașe, cum e Bruxelles, unde duminica, circulația cu mașini este interzisă. Se circulă cu troleibuze, tramvaie, bicicletă, pe jos. Duminica nu se circulă cu mașina. Trebuie făcuți pași către un alt stil de viață și alt comportament”, a explicat Tanczos Barna.

Cookies