DEZBATERE privind exportul de material lemnos. Exporturile, SUSPENDATE până pe 31 august

de:
16 mai 2015
0 Afișari
DEZBATERE privind exportul de material lemnos. Exporturile, SUSPENDATE până pe 31 august

Potrivit unui comunicat remis redacției,  cele două proiecte de act normativ au fost elaborate având în vedere amploarea tăierilor ilegale de pădure din ultimii 10 ani, efectele acestora asupra sănătății și siguranței cetățenilor, precum și impactul asupra mediului. Stoparea tăierilor ilegale vizează interesul public, constituind situaţii de urgenţă şi extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată.

Un proiect de ordonanta de urgenta vizeaza suspendarea exportului de materiale lemnoase pana la 31 august. Cel de-al doilea se refera la o ordonanta de urgenta privind stabilirea unor masuri pentru monitorizarea exporturilor si a livrarilor intra-comunitare de materiale lemnoase.

Astfel, Guvernul a anuntat ca in termen de 45 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei Ordonante, orice operatiune de export si livrare intra-comunitara trebuie sa fie insotita de Licenta.

CITEȘTE ȘI: Un nou PROTEST în Piața Universității împotriva DESPĂDURIRILOR ABUZIVE, SÂMBĂTĂ, 16 MAI

Proiectele de OUG au fost elaborate de un grup de lucru format din experții Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, împreună cu reprezentanți ai Ministerului Justiţiei, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerul Finanţelor Publice și Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului.

Notele de fundamentare pot fi descărcate AICI și AICI.

Cele două proiecte de OUG vor fi supuse aprobării în următoarea Ședință de Guvern. Acestea se regăsesc în anexa prezentului comunicat:

Proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului privind suspendarea exportului de material lemnos (Anexa 1);

Proiectul de Ordonanţă de urgentă a Guvernului privind stabilirea unor măsuri pentru monitorizarea exporturilor și a livrărilor intra-comunitare de material lemnos (Anexa 2).

Cookies