Ministerul Mediului, despre urmările exploziei de la Azomureș: Nu s-au înregistrat creșteri ale concentrației de amoniac

07 iul. 2021
76 Afișari
Ministerul Mediului, despre urmările exploziei de la Azomureș: Nu s-au înregistrat creșteri ale concentrației de amoniac

Ministerul Mediului a declarat miercuri că nu s-au înregistrat creșteri ale concentrației de amoniac în zona combinatului Azomureș. În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 1:00, a avut loc o explozie, acesta fiind urmată de un incendiu.

Ministrul Mediului a declarat că acesta este al treilea incident major din ultimele zile și trebuie aflat cât mai repede dacă este doar o coincidență. Tánczos Barna a cerut mai multe controale.

Ministerul Mediului: Nu s-au înregistrat creșteri ale concentrației de amoniac

„Concentraţia de amoniac înregistrată în Târgu Mureş prezenta valori mult sub limita admisă, în intervalul orar 1:00 – 7:00”, a declarat Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), pe pagina de Facebook.

Recomandăm și: Încă o tragedie industrială. Explozie urmată de incendiu la Combinatul Chimic Azomureş. O persoană a fost rănită, populația nu este în pericol VIDEO

Conform sursei citate, la cele două stații automate RNMCA din Târgu Mureş – MS 1 si MS 2, nu au fost depășite valorile limită admise, potrivit „Legii104/2011 pentru indicatorii: NO2 si SO2 valori orare, particule in suspensie (PM 10 automat)”.

După incidentul de la Azomureș, Tánczos Barna cere controale

Ministrul Mediului a intervenit și propune să se realizeze un control comun după explozia de la Azomureș. Controlul urmează să fie realizat de GNM – Garda Națională de Mediu, IGSU – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și ISCIR – Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub presiune și Instalațiilor de Ridicat.

Tánczos Barna a precizat că vrea să se asigure că în urma acestui incident, nu există consecințe asupra calității aerului și, implicit, asupra sănătății populației. De asemenea, este al treilea incident major din ultimele zile, iar ministrul Mediului subliniază că este important să se afle dacă este „doar o coincidență” sau dacă mai există asemenea riscuri și la alte instalații din țară.

Recomandăm și: Explozie la rafinăria Petromidia. UPDATE: Bărbatul dat dispărut, găsit mort VIDEO

„În acest moment, cel mai important este să fim siguri că nu există consecințe asupra calității aerului și sănătății populației, în urma acestui incident. Însă este foarte important să aflăm și de ce s-a întâmplat.”, a declarat ministrul Mediului, Tánczos Barna.

Explozia puternică a avut loc marți noaptea la Combinatul Azomureș, în jurul orei 1.00. Ea a fost urmată de un incendiu. Din primele informații un bărbat de aproximativ 50 de ani a fost rănit de deflagrație. Într-un anunț oficial al companiei Azomureș a fost precizat că incidentul s-a produs în momentul repornirii unei instalaţii de producere a amoniacului, după ce aceasta trecuse printr-o revizie zilele trecut.

Singura victimă este în stare conștientă, însă suferă de o fractură la membrul superior drept. Aceasta a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Târgu Mureş.

Cookies