Ministerul Mediului: Delta Văcărești va deveni parc național în 30 de zile

de:
23 feb. 2016
1 Afișari
Ministerul Mediului: Delta Văcărești va deveni parc național în 30 de zile

Ministerul Mediului susţine că, în martie, va declara Delta Văcărești drept arie naturală protejată, anunță digi24.ro.

„Avem o hotărâre de Guvern care este în procedura ministerială de avizare. Şi estimăm ca în 30 de zile să ajungem cu această hotărâre în Guvernul României,” precizează Victor Lascu, secretar de stat în Ministerul Mediului, conform sursei citate.

Dacă delta va deveni arie naturală protejată, ar fi păzită şi s-ar putea face şi investiţii în amenajarea ei pentru turişti. În prezent, este în pericol din cauza incendiului și a braconajului. 3000 de metri pătrați de vegetație au luat foc chiar luni seară.

„A început sezonul incendiilor la Văcăreşti. În ultimii trei ani stăm cu emoţie, în fiecare primăvară şi toamnă. Este o zonă mică, păsările simt şi nu mai vin la Văcăreşti. Deci biodiversitatea se pierde tocmai pentru că nu există protecţie,” explică Dan Bărbulescu, directorul Asociaţiei Parcul Natural Văcăreşti.

Consilierii generali ai Capitalei au avizat, pe 28 mai 2015, suprafaţa administrativă ce va urma să facă parte din aria naturala protejată „Parcul Natural Văcăreşti”. 

În Delta Văcărești există 94 de specii de păsări. Potrivit legislaţiei internaționale, sunt în jur de 40 de specii ocrotite la nivel european și circa 20 de specii ocrotite pe plan mondial. Tot aici crește cea mai mică plantă cu floare din lume, vizibilă doar cu lupa, dar şi mamifere ca vidra sau vulpea. Mai multe detalii, AICI

Cookies