BAZAR

Ministerul Mediului a lansat aplicaţia „Inspectorul Pădurii”. Cum o poţi folosi

Aplicaţia ‘Inspectorul Pădurii’ poate fi descărcată începând de astăzi direct de pe Google Play, pe orice telefon cu Android. Aplicaţia este funcţională în acest moment şi am decis ca în următoarea lună să se deruleze în stadiul pilot pentru a fi siguri că funcţionează la parametrii la care a fost gândită. După părerea mea, aplicaţia pe care o lansăm astăzi vine ca o completare firească şi necesară a ‘Radarului Pădurilor’. Practic, prin aceasta, oricine poate verifica prin propriul telefon dacă un camion sau altul, care transportă masă lemnoasă, o face cu acte în regulă sau nu‘, a afirmat ministrul Mediului, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, prin intermediul ‘Inspectorului Pădurii’, lucrurile se simplifică pentru o mai bună coordonare a intervenţiilor în teren.

După cum ştiţi, prin ‘Radarul Pădurilor’, populaţia este invitată să sune la 112 ori de câte ori vede un transport de lemn care i se pare suspect, însă fără repere clare asupra a ceea ce putea însemna un transport suspect. Acum, prin ‘Inspectorul Pădurii’, putem fi mult mai eficienţi de atât, reclamând la 112 doar transporturile ilegale. În acest fel, vom câştiga mai mult timp pentru intervenţii în teren şi o mai bună coordonare a acestora‘, a subliniat ministrul Mediului.

În ceea ce priveşte modul de utilizare a noii aplicaţii, utilizatorul care observă un vehicul ce transportă masă lemnoasă poate accesa aplicaţia, iar un prim pas este introducerea numărului maşinii respective. Ulterior, în câteva secunde, aplicaţia verifică acest număr în sistemul SUMAL şi răspunde automat cu unul dintre cele două răspunsuri standard, respectiv: varianta I – Acest transport are cod valid (transport legal) şi varianta II – Acest transport nu are cod valid (transport posibil ilegal).

În situaţia răspunsului II, pasul următor va fi apelarea numărului de urgenţă 112 pentru a reclama respectivul transport şi pentru intervenţia rapidă a instituţiilor de control.

Ministrul Mediului a explicat, totodată, că în cazul în care un transportator foloseşte acelaşi cod pentru două transporturi succesive, cu scopul de a păcăli sistemul, iar un cetăţean îl sesizează la al doilea transport, utilizatorul aplicaţiei îşi poate da seama dacă datele nu coincid şi poate suna la 112.

Aplicaţia ‘Inspectorul Pădurii’ va avea noi extensii până în toamna acestui an, iar cea mai importantă se referă la transmiterea automată către utilizator a unei notificări cu detalii privind intervenţia în teren, în cazul transportului ilegal reclamat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Poti citi si:
Close
Back to top button