Ministerul Justiției a lansat procedura de recrutare a unui nou procuror general

de:
17 feb. 2016
0 Afișari
Ministerul Justiției a lansat procedura de recrutare a unui nou procuror general

„Doresc să încurajez procurorii să participe într-un număr cât mai mare la această procedură de selecție în vederea propunerii pentru numirea în cea mai înaltă funcție în Ministerul Public și îi asigur pe toți cei care prin rezultatele lor au dovedit integritate și imparțialitate, precum și un înalt nivel de profesionalism că vor avea șanse egale”, a transmis ministrul Justiției, Raluca Prună, într-un comunicat remis la redacţie. 

Tiberiu Niţu, URMĂRIT PENAL în Dosarul coloanelor oficiale. Acuzaţiile DNA

Fostul procuror general Tiberiu Nițu s-a prezentat la Direcția Națională Anticorupție (DNA), fiind citat de procurori în dosarul în care este cercetat fostul ministru de interne Gabriel Oprea privind folosirea coloanelor oficiale. Niţu a fost pus sub urmărire penală de procurori pentru complicitate la abuz în serviciu.

Ministerul Justiţiei a publicat criteriile avute în vedere pentru ocuparea funcției de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și calendarul estimativ al procedurii.

Conform dispozițiilor din art. 54. alin. 1 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, numirea în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție se face de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Bogdan Licu, care asigură interimatul la Parchet, renunță la coordonarea Secției de urmărire penală

Procurorul general interimar Bogdan Licu a decis să nu mai coordoneze Secția de urmărire penală din cadrul Parchetului General. Detalii, aici. 

Cookies