ESENTIAL

Ministerul Fondurilor Europene îşi caută SEDIU. Valoarea contractului, 3,72 milioane de euro

„Procedura va fi reluată cu siguranţă, însă nu pot să vă spun acum exact data”, a declarat Ioana Pâslaru, şef al Departamentului de comunicare al MFE, pentru capital.ro.

Guvernul i-a repartizat Ministerului Fondurilor Europene un sediu în Palatul Parlamentului, mai exact corpul B3, încă din luna ianuarie. Ministerul a anunţat la finele lunii mai că sediul din Casa Poporului este însă neutilizabil, „din motive ce ţin de degradarea fizică a clădirii, dar şi de securitatea cu privire la siguranţa la foc, igienă, sănătate, izolare termică ş.a.m.d.” .

Astfel, conducerea instituţiei a luat hotărârea de a închiria un spaţiu de pe piaţa liberă pe o perioadă de 24 de luni. Valoarea estimată a contractului pe care MFE ar vrea să-l încheie se ridică la aproximativ 3,72 milioane de euro fără TVA, conform documentelor postate pe site-ul instituţiei. Mai exact, MFE caută un sediu de aproximativ 6.000 de metri pătraţi utili, instituţia estimând un preţ de închiriere de pnă la 20,2 europ/mp, fiind dispusă să aloce încă 3,6 euro/mp cost lunar pentru servicii de întreţinere. Ambele proceduri, şi cea lansată pe 25 mai, şi cea de pe 15 iunie au fost însă anulate, întrucât au fost primit „numai oferte neconforme sau inacceptabile”, aşa cum se poate vedea din documentul de mai sus.

În prezent, MFE îşi are sediul în prezent pe Bd. Ion Mihalache, lângă Piaţa Victoriei, în baza unui contract de chirie care a expirat în luna decembrie 2015 şi care a fost prelungit, prin act adiţional, până la data de 30.06.2016, precizau reprezentanţii ministerului condus de Cristian Ghinea.

Imobilul este deţinut de oamenii de afaceri Ioannis Papalekas şi Dragoş Bîlteanu. Actualul sediu de la Tower Center a fost închiriat în decembrie 2013, în perioada in care ministru al Fondurilor Europene era Eugen Teodorovici (PSD). Atunci, Ministerul Fondurilor Europene a închiriat un spaţiu de 3.853 mp, la un tarif lunar de aproape 20 de euro/mp.

Conform hotnews.ro, MFE plătea proprietarului clădirii aproximativ 915.000 de euro pe an pentru sediu, conform contractului de la vremea aceea. Ulterior, MFE a preluat o serie întreagă de autorităţi de management de la alte ministere şi şi-a îngroşat semnificativ schema de personal. Astfel, în prezent, MFE achită în jur de 230.000 de euro pe lună, la Tower Center.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button