Ministerul Fondurilor Europene are nevoie de un sediu nou

de:
19 mai 2016
0 Afișari
Ministerul Fondurilor Europene are nevoie de un sediu nou

Potrivit unor surse oficiale citate de hotnews.ro, MFE are nevoie de 6.000 de metri patrati, la un pret orientativ de 18-19 euro pe metrul patrat, cu tot cu mentenanta, un contract important pe piata imobiliara din sectorul birourilor, din Bucuresti.

In prezent, Ministerul Fondurilor Europene (MFE) functioneaza in cladirea Tower Center din Bd. Ion Mihalache din Capitala, imobil detinut de oamenii de afaceri Ioannis Papalekas si Dragos Bilteanu, printr-un contract incheiat la sfarsitul anului 2013 si prelungit ulterior.

Pentru a nu mai sta in chirie, Guvernul Ciolos i-a repartizat ministerului un spatiu generos, pe doua etaje, in Palatul Parlamentului, printr-o hotarare din ianuarie 2016.

Problema este insa ca spatiul de la „Casa Poporului” nu este functional, are geamurile sparte, scarile sunt neamenajate si nici toaletele nu sunt functionale, conform unor surse oficiale, consultate de HotNews.

Informatia a fost conformata de noul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, care a acordat, joi, un interviu HotNews, ce urmeaza a fi difuzat in intregime, ulterior.

„Contractul expira de la 1 iulie. Este o problema iminenta, la care lucram. Informatia care circula prin oras cu spatiul de la Casa Poporului este un mit. Ministerul a primit doua etaje din Casa Poporului, dar spatiul nu se poate folosi pentru ca este cam cum l-a lasat Ceausescu. Nu exista scari intre etaje” – a spus Ghinea, pentru HotNews.

El a evitat insa sa dea detalii despre solutiile pregatite de MFE, aratand ca saptamana viitoare va lua o decizie.

Surse oficiale au declarat, insa, pentru HotNews, ca solutia imediata este lansarea unei noi proceduri de achizitii publice, prin care sa fie inchiriat din nou un sediu pentru MFE, pentru doi ani, cel mai probabil, sau pentru un singur an.

Cookies