OFICIAL: Ministerul Finanțelor RENUNȚĂ la impozitarea bacșișului de la 1 iunie 2015

de:
15 mai 2015
0 Afișari
OFICIAL: Ministerul Finanțelor RENUNȚĂ la impozitarea bacșișului de la 1 iunie 2015

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a avut, vineri, o întâlnire cu reprezentanți ai mediului economic din România pentru a găsi o soluție în privința renunțării la impozitarea bacșișului, anunță realitatea.net.

„A fost o discuție vizavi de bacșiș. Această idee a plecat din piață încă din 2012, acest lucru s-a dorit pentru situația în care Fiscul venea și identifica în casele de marcat sume suplimentare. Am decis împreună că acest lucru ar trebui scos din OUG, nu poți prevedea toate situațiile. Este scos definitiv”, a declarat Eugen Teodorovici.

„A rămas ca până săptămâna viitoare Parlamentul să se uite pe impozitul forfetar, astfel încât de la 1 ianuarie 2016 să putem aplica și impozitul forfetar, dacă se va dori.La 1 iunie cel tâziu acest lucru (n.r. – impozitarea bacșișului) se va elimina. Agenții economici au respectat legea în vigoare, lucrurile sunt clare, nu sunt neclarități. Chiar și între agenți economici există mai multe opinii, unii susțin, alții nu”, a mai spus Eugen Teodorovici.

Avocatul Poporului a sesizat vineri Curtea Constituțională a României privind ordonanța de urgență care impune taxarea bacșișului. 

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională a României cu excepția de neconstituționalitate a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 8/2015, care prevede, între altele, taxarea bacșișului și nereturnarea sumelor de bani constituite drept amendă, chiar și în cazul unei hotărâri judecătorești favorabile.

CITEȘTE ȘI: Cum arată un bon pentru bacșiș, emis în România FOTO 

Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidențial, a făcut un experiment, după ce ministrul Finanțelor a declarat că cei care își comandă pizza trebuie să meargă la pizzerie pentru a cere bon fiscal. Detalii aici.

Cookies