Ministerul Educației va demara un control de urgență la Colegiul Tudor Vianu din Capitală

de:
06 feb. 2016
1 Afișari
Ministerul Educației va demara un control de urgență la Colegiul Tudor Vianu din Capitală

Fostul director al Colegiului Național de Informatică ‘Tudor Vianu’, profesorul de matematică Severius Moldoveanu, este acuzat că și-a umilit elevii prin ‘invitația’ acestora de a se târî în genunchi pentru o medie mai mare.

„Consider că analiza acestui caz extrem de grav trebuie să ţină cont de trei aspecte: încălcarea demnităţii elevului, nerespectarea deciziei Ministerului Educaţiei cu privire la perioada de susţinere a tezelor semestriale, respectiv negocierea notelor, lucru totalmente inadmisibil. Mă aştept ca măsurile să fie de aşa natură, încât să sancţioneze şi să descurajeze astfel de comportamente ale cadrelor didactice„, a declarat ministrul Adrian Curaj.

Într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, se arată că, potrivit articolului 31, alineatul 4 din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar, personalului din învăţământul preuniversitar îi este interzis să desfăşoare acţiuni de natură să afecteze imaginea publică a elevului, viaţa intimă, privată şi familială a acestuia.

Curaj a cerut, de asemenea, tuturor inspectoratelor şcolare judeţene să adopte cele mai potrivite măsuri de consiliere şi îndrumare, astfel încât spaţiul şcolii să nu mai fie locul derapajelor de comportament în rândul cadrelor didactice sau al elevilor.

Citește și CAZUL elevului umilit de la „Tudor Vianu”. Asociaţia Părinţilor: Acest incident NU este izolat 

Contactat totodată de Asociația pentru Implementarea Democrației, Adrian Curaj a declarat: ‘Voi lua măsuri urgente. Am decis efectuarea, în regim de urgență, a unui control din partea Ministerului la Colegiul Național de Informatică ‘Tudor Vianu’ cu privire la acuzațiile care i se aduc profesorului Severius Moldoveanu.’

AID precizează, într-un comunicat de presă, că va sesiza Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Parchetul General

„Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) consideră inacceptabil ca un cadru didactic să recurgă la o asemenea atitudine și solicită Inspectoratului Școlar al Municipiului București (IȘMB), care s-a autosesizat în privința acestui caz, să îl trateze cu cea mai mare seriozitate și celeritate în vederea luării măsurilor care se impun.

Totodată, Asociația pentru Implementarea Democrației solicită Ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice, domnul Adrian Curaj, luarea unor măsuri urgente, considerând că se impune un control chiar și din partea Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice asupra acestei situații, astfel încât astfel de fapte grave și de o imoralitate ieșită din comun să nu se mai petreacă în sistemul educațional românesc. (…)

În cazul descris, AID solicita Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice și analizarea modului de acordare a notelor și a realizării evaluării elevilor de către cadrul didactic.”, s earată în comunicat.

Profesorul de matematica Severius Moldoveanu  este acuzat ca si-a umilit elevii, cerandu-le sa se tarasca in genunchi pentru o medie mai mare. (DETALII AICI)

Şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti s-a autosesizat în urma materialelor apărute în presă.

„Inspectoratul a procedat la constituirea unei comisii de cercetare care de luni îşi va începe activitatea în acest liceu. În acest moment nu avem nicio plângere oficială la inspectorat – nu ştiu la nivelul liceului -, dar la nivelul Inspectoratului sau al Ministerului, din partea părinţilor, la această dată sau la această oră”, a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al ISMB.

Cookies