Ministerul Educației: Nu a fost înregistrată nici o solicitare de retragere a titlului de doctor

de:
28 ian. 2015
0 Afișari
Ministerul Educației: Nu a fost înregistrată nici o solicitare de retragere a titlului de doctor

Raspunsul oficial al Ministerului Educatiei vine dupa ce noul ministru, Sorin Cimpeanu, a declarat in urma cu doua saptamani: „am primit deja inca trei solicitari de renuntare la titlu de la ASE, Politehnica”, scrie hotnews.ro.

La aproape o luna de la adoptarea de catre Guvernul Ponta a Ordonantei de Urgenta care-i acorda doctorului Victor Ponta dreptul sa renunte la titlul stiintific, Ministerul Educatiei anunta ca nimeni nu a depus o solicitare de renuntare la titlul de doctor. In acelasi raspuns trimis la solicitarea HotNews.ro, Ministerul Educatiei spune ca nici nu a finalizat procedura de renuntare la titlu, desi prevederea avea caracter de urgenta din moment ce a fost aprobata prin OUG, deci acum oricum „nu se poate da curs nici unei solicitari de acest fel”.

HotNews.ro a intrebat Ministerul Educatiei, printr-o solicitare oficiala, daca Victor Ponta a solicitat Ministerului sa ia act ca renunta la titlul de doctor, daca exista posibilitatea ca Ministerul Educatiei sa raspunda negativ la o astfel de cerere, daca Ministerul a mai primit cerere si pentru renuntarea la alte titluri stiintifice si din partea cui?

Ministerul Educatiei a raspuns la solicitarea HotNews.ro marti seara, 27 ianuarie 2015, urmatoarele:

„Ordonanta de Urgenta nr. 94 din 29 decembrie 2014 privind modificarea si completarea Legii educatiei nationale nr. 1/2011, precum si modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 75/2005 privind asigurarea calitatii educatiei, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei Nr. 968 din 30 decembrie 2014, prevede, la art. 1 alin. 12:

‘La articolul 168, dupa alineatul (7) se introduc doua noi alineate, alineatele (7^1) si (7^2), cu urmatorul cuprins:

(7^1) Titularul unui titlu stiintific poate solicita Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice renuntarea la titlul in cauza. In acest caz Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice ia act de renuntare printr-un ordin de revocare emis in acest scop.

(7^2) Actul administrativ constatator al titlului stiintific se anuleaza de la data emiterii ordinului de revocare. Procedura de renuntare la titlu, precum si cea privind anularea actului administrativ constatator al titlului stiintific se aproba prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii stiintifice.’

Intrucat respectivele proceduri prevazute de ordonanta la art. 1 alin. 12 nu au fost inca elaborate si aprobate prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii stiintifice, nu se poate da curs nici unei solicitari de acest fel.

La nivelul Directiei Generale Invatamant Superior nu a fost inregistrata oficial, pana in acest moment, nici o solicitare de retragere a titlului de doctor in sensul prevederilor Ordonantei de Urgenta nr. 94 din 29.12.2014″.

Raspunsul oficial trimis HotNews.ro de catre Ministerul Educatiei il contrazice pe ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, care pe 16 ianuarie a declarat urmatoarele: „Cert este ca am primit deja inca trei solicitari de renuntare la titlu de la ASE, Politehnica, dar si un master. Nu sunt persoane publice”, dupa cum a relatat Agerpres.

Prezent la reuniunea Consiliului National al Rectorilor (CNR), ministrul a declarat atunci ca „urmatorul pas este elaborarea, avizarea si aprobarea unei metodologii cu revocarea titlului de doctor. Aceasta metodologie nu este finalizata, deci pe cale de consecinta nu se poate finaliza procesul pana cand nu va exista aceasta procedura de revocare”, a transmis agentia de presa citata. „Metodologia cred ca ar trebui sa fie finalizata pe parcursul lunii februarie si abia apoi putem sa mergem mai departe”, a mai anuntat Sorin Campeanu.

Cookies