Ministerul Educaţiei, în control la o școală din București pentru publicitatea la margarină

de:
02 iul. 2013
0 Afișari
Ministerul Educaţiei, în control la o școală din București pentru publicitatea la margarină

„Ministerul Educaţiei Naţionale a dispus verificarea modului în care s-au respectat prevederile legale privind reclama şi publicitatea comercială realizată de o firmă producătoare de margarină, în Şcoala Generală nr. 11 din Bucureşti. Corpul de control al MEN se va afla în unitatea de învăţământ în perioada 1 – 5 iulie şi va analiza toate datele implicate în acest caz”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei citat de RTV.

Compania producătoare a margarinei Rama a organizat un eveniment la Şcoala nr. 11 pentru promovarea propriului produsului. De asemenea, Nadia Comăneci, care face reclamă acestui produs, a fost recent ţinta unor atacuri pentru că promovează margarina, inclusiv în şcoli.

Compania Unilever, care produce margarina „Rama”, susţine că a organizat evenimentul pe baza unui parteneriat încheiat cu şcoala: „Programul a fost discutat şi aprobat cu administraţia şcolii, cu care s-a încheiat un „Acord de Parteneriat”, potrivit legislaţiei în vigoare. Pentru copiii participanţi la concurs condiţia obligatorie a fost să prezinte acordul scris al părinţilor”.

Cookies